Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

«Χαστούκι» ΑΣΕΠ σε Μητσοτάκη για προσλήψεις σε διαγωνισμούς

«“Χαστούκι” ΑΣΕΠ στους Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη μετά την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ζητά να αλλάξει το 37% του πίνακα προσληπτέων του διαγωνισμού της ΟΣΥ Α.Ε. και το 45% της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.».
Αυτό αναφέρουν σε κοινή δηλωσή τους οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Παππάς, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδη, με αφορμή την απάντηση του ΑΣΕΠ σε επιστολή τους για τα καταγγελλόμενα για τους διαγωνισμούς προσλήψεων στα ΜΜΜ.
Συγκεκριμένα οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:
Η απόφαση του ΑΣΕΠ να ζητήσει αλλαγή των πινάκων των προσληπτέων οδηγών και τεχνιτών στον διαγωνισμό της ΟΣΥ Α.Ε. κατά 37% και της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κατά 45%, αποτελεί ηχηρό χαστούκι στις πρακτικές των κυρίων Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη.
Αποκαλύπτει πως οι διαγωνισμοί προσλήψεων στα ΜΜΜ, που έχουν στόχο την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών εν μέσω πανδημίας, όχι μόνο καθυστέρησαν δραματικά, αλλά και βρίθουν παρατυπιών.
Όπως, δηλαδή, ανέφεραν οι καταγγελίες, όπως ζητήσαμε να ελεγχθεί με επιστολή μας προς την ανεξάρτητη Αρχή.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι:
  • Οι νοσταλγοί του κράτους της δεξιάς, των κομματικών προσλήψεων, του βολέματος των «δικών μας παιδιών», επιχείρησαν να στήσουν σκευωρία σε δημόσιο διαγωνισμό.
  • Η γενικευμένη στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να εκμεταλλεύεται την πανδημία, ώστε αφενός να περνά αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις και αφετέρου να ικανοποιεί κομματικά της ρουσφέτια.
Καλούμε τους κυρίους Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη να απολογηθούν άμεσα για τις πρακτικές τους.
Καλούμε τον προοδευτικό και αριστερό κόσμο σε μέτωπο κατά της επαναφοράς των πιο σκοτεινών πρακτικών της ιστορίας.
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: