Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η αντιπολίτευση μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη και το σκληρό lockdown μέσα στο lockdown.
Τσίπρας: Η κυβέρνηση κινείται βλέποντας και κάνοντας
Σχολιάζοντας την εξέλιξη κατά την συνέντευξή του στον Alpha, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Για πρώτη φορά άκουσα τον υπουργό Υγείας να λέει στα μέσα ενημέρωσης ότι θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγείται στην κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση, πάμε για ένα ακόμη lockdown μέσα στο lockdown. Είμαστε από τον Νοέμβριο τώρα σε συνθήκες lockdown με μικρές διακυμάνσεις και φαίνεται ότι αυτές οι συνθήκες δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Και αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα στο οποίο πρέπει να κληθούμε να απαντήσουμε όλοι.
Η κυβερνητική απόφαση για ένα νέο lockdown μέσα στο lockdown, νομίζω ότι, πέρα από την ανησυχία όλων μας για τις εξελίξεις, επιβεβαιώνεται αυτό που λένε όλο αυτό το διάστημα: ότι η κυβέρνηση κινείται βλέποντας και κάνοντας, τώρα κάνοντας και βλέποντας. Παίρνει απόφαση για πιο σκληρά μέτρα και βλέπει τι θα γίνει την επομένη. Άρα μάλλον είναι η επισφράγιση της αποτυχίας της κυβερνητικής διαχείρισης απέναντι στην πανδημία.».
Κουτσούμπας: Κανένα σκληρό lockdown δεν μπορεί να θωρακίσει τη δημόσια υγεία
Ο γραμματέας του ΚΚΕ επιρρίπτει στην κυβέρνηση την ευθύνη για την ανησυχητική εξάπλωση της πανδημίας και καλεί την κυβέρνηση αντί να απειλεί και να φοβερίζει τον ελληνικό λαό με νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα να ικανοποιήσει τα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών.
Κανένα σκληρό lockdown δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας διεμήνυσε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας λίγο πριν από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.
Απειλεί και φοβερίζει
Ο γραμματέας του ΚΚΕ επιρρίπτει στην κυβέρνηση την ευθύνη για την ανησυχητική εξάπλωση της πανδημίας και καλεί την κυβέρνηση αντί να απειλεί και να φοβερίζει τον ελληνικό λαό με νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα να ικανοποιήσει τα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών.
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:
«Η ανησυχητική εξάπλωση της πανδημίας, ιδιαίτερα στην Αττική και στη Νότια Ελλάδα, έχει την υπογραφή της κυβέρνησης, όπως καταγγέλλουν σήμερα και οι νοσοκομειακοί γιατροί, μέσω της ΟΕΝΓΕ, στην ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας.
Ας κάνει τα αυτονόητα
»Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να απειλεί, να φοβερίζει και τελικά να επιβάλει στο λαό νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα, ας κάνει επιτέλους τα αυτονόητα, αυτά που απαιτούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, τους οποίους όχι μόνο αγνοεί, αλλά επιχειρεί και να τους τους φιμώσει!
»Κανένα σκληρό lockdown δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος με άμεσες προσλήψεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, καθώς και τη θωράκιση όλου του πληθυσμού με γρήγορες διαδικασίες εμβολιασμού, θέτοντας στη διάθεση της χώρας όλα τα εμβόλια που υπάρχουν διεθνώς».
ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από την πανδημία
Για αποτυχία της κυβέρνησης με προβληματικά μέτρα και παλινωδίες κάνει λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας σοβαρότητα από τον πρωθυπουργό και γενναία μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.
Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού η Φώφη Γεννηματά άφησε και σαφείς αιχμές για την Ικαρία υπογραμμίζοντας «να τηρήσουν και οι ίδιοι τα μέτρα και όχι να τα παραβιάζουν πρώτοι».
Αναλυτικά η δήλωση:
«Η Κυβέρνηση τρέχει πίσω από την πανδημία. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα. Απέτυχε με προβληματικά μέτρα, παλινωδίες, και εμμονή στον συνωστισμό στα σχολεία. Και οδήγησε σε ένα νέο ,αναγκαστικό lockdown που πληρώνουν ακριβά οι πολίτες. Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα του ράβε-ξήλωνε της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Ας σοβαρευτούν πριν είναι πολύ αργά. Να τηρήσουν και οι ίδιοι τα μέτρα και όχι να τα παραβιάζουν πρώτοι .
Οι νέες αποφάσεις επιβάλλεται να συνοδευτούν και από νέα, γενναία μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Όχι άλλα ημίμετρα. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι για μήνες να ζουν με 534 ευρώ ,όταν οι υποχρεώσεις τους τρέχουν. Δεν μπορεί οι επαγγελματίες να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους. Θέλουμε η κοινωνία να μείνει όρθια και οι επιχειρήσεις ζωντανές.».
ΜεΡΑ25: Η βελόνα κόλλησε στο «αυστηρότερο λοκντάουν»
Ήταν όλα εκεί, ίδια, απαράλλακτα: οι προβαρισμένες χειρονομίες. Το λευκό πουκάμισο. Το γνώριμο πλέον «συμπολίτες μου». Και κυρίως, το προπαγανδιστικό αφήγημα: «Χάρη στην ετοιμότητα της κυβέρνησης, τα πάμε καλά, καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Τόσο καλά, που πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα».
Για μια φορά θα θέλαμε να μας εκπλήξει ο Πρωθυπουργός. Να ανακοινώσει ας πούμε «αυστηρότερη εφαρμογή μαζικών τέστ». «Αυστηρότερη εξασφάλιση προσωπικού και εξοπλισμού στα νοσοκομεία». «Αυστηρότερη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων εμβολιασμού». «Αυστηρότερη εκπόνηση ενός σχεδίου που να βγάζει νόημα», αντί για το «μετά τις έξι κολλάει».
Η βελόνα όμως έχει κολλήσει στο "αυστηρότερο λοκντάουν», συνεπές με τη λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για «μια αυταρχική απάντηση σε κάθε πρόβλημα". Τουλάχιστον, κάπου μεταξύ Πάρνηθας και Ικαρίας, χάθηκε η εμμονή στην «ατομική ευθύνη».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: