Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ο Βαρουφάκης, ο Χρυσοχοϊδης και το… τηλεφώνημα Σαμαρά

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον γ.γ. του ΜέΡΑ25, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να εκτοξεύει… απολαυστικές ατάκες.
Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί για ακόμη μια φορά το νομοσχέδιο που εισάγει αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης άσκησε κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη δηλώνοντας «είπατε κ. Βαρουφάκη για τα μέσα αποβλάκωσης στα οποία εσείς επί χρόνια ήσασταν αναλυτής των μνημονίων λέγοντας ψέματα και καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις. Και όταν αναλάβατε ευτυχώς δεν σας δόθηκε η ευκαιρία να καταστρέψετε την Ελλάδα. Σας καλώ να πάρετε τους βουλευτές σας και να κάνετε περίπατο στην ΑΣΟΕΕ, στο Μετσόβειο, στο ΕΚΠΑ, στου Ζωγράφου και στα Εξάρχεια και να δείτε ότι οι ακαδημαϊκές υποδομές παίρνουν μια εικόνα κανονικών ιδρυμάτων. Τα μέσα που εσείς χαρακτηρίζεται αποβλάκωσης ήταν για εσάς βήμα για να διασπείρετε ψεύδη φρικτά και αργότερα σας δόθηκε η ευκαιρία να καταστρέψετε τη χώρα. Όλα αυτά είναι περασμένα και ξεχασμένα. Σας αφήνω στην ζάλη των αναζητήσεών σας κ. Βαρουφάκη».
Εισέπραξε, όμως, μια πληρωμένη απάντηση από τον γραμματέα του ΜεΡΑ25 ο οποίος ανέφερε «η παρουσία μου στα μέσα μαζικής 'αποβλάκωσης' - όπως τα ονόμασα - όταν δήθεν έλεγα ψέματα για το μνημόνιο, ήταν τότε που εσείς το είχατε υπογράψει χωρίς να το έχετε διαβάσει. Ελπίζω από τότε να το έχετε διαβάσει και να έχετε διαβάσει και τους σχολιασμούς που έχουν γίνει» γιατί αυτό που έλεγα ήταν ότι «το πρώτο μνημόνιο που υπογράψατε, μας το έδωσαν για να αποπληρωθούν οι γαλλο-γερμανικές τράπεζες, όχι για να σωθεί η Ελλάδα. Και δεύτερον, ότι δεν θα έβγαινε και θα χρειαζόταν και δεύτερο, και μετά και τρίτο, και θα πηγαίναμε στον αιώνα τον άπαντα… μέχρι το 2060. Αυτά δεν ήταν τα ψέματα, ήταν η αλήθεια. Μπορεί να μην σας άρεσαν τότε, όπως δεν σας αρέσουν και αυτά που λέω τώρα».
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, του αντέτεινε ότι «τα μέσα μαζικής 'αποβλάκωσης' τότε, ήταν το βήμα για να διασπείρετε βαριά ψέματα, καταστροφικά σε βάρος του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Και θέλω να σας πω, ότι αυτός ο εφιάλτης πέρασε, και ας μην προσπαθείτε να μας το θυμίσετε, είναι περασμένα και ξεχασμένα για εμάς. Σας αφήνω στην ζάλη των αναζητήσεών σας».
Ο κ. Βαρουφάκης με τη σειρά του, του ανταπάντησε πως «εσείς δεν είστε γέννημα θρέμμα της ΝΔ. Γιατί όταν έβγαινα και έλεγα εγώ αυτά στα μμε, θυμάμαι μια φορά πως όταν γύρισα στο σπίτι μου μετά από μια τέτοια παρουσία μου στην ΕΡΤ, με πήρε τηλέφωνο ένας κύριος Αντώνης Σαμαράς και μου είπε ότι 'ποτέ δεν έχει συγκινηθεί τόσο πολύ ακούγοντας αυτά που έλεγες'. Γιατί τότε η ΝΔ, πριν το δεύτερο μνημόνιο συμφωνούσε μαζί μας. Εσείς δεν είστε γέννημα-θρέμμα της ΝΔ. Βρείτε τα μεταξύ σας».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: