Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Moderna, πλούτη και... φιλότιμο!

Στα 55 του, ο Ρόντνεϊ Μπέικερ είναι, λέει, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον Καναδά - ένας «Καναδός Τραμπ», ιδιοκτήτης ομίλου με 25 καζίνα και ξενοδοχεία. Με τη γυναίκα του, την όμορφη ηθοποιό Εκατερίνα, τους χωρίζουν 22 χρόνια διαφορά, τουτέστιν εκείνη βαδίζει στα 33. Τι σημασία έχουν οι ηλικίες τους; Τεράστια. Διότι το εν λόγω ζεύγος, καίτοι... «ζαπλούτου», προφανώς είναι πολύ νέο για να «πηδήξει την ουρά» και να εμβολιαστεί.
Οπότε, τι λέτε ότι σκαρφίστηκαν οι άτιμοι; Πέταξαν νομίμως με ένα ιδιωτικό τζετ από το Βανκούβερ στο Γουάιτχορς του Γιουκόν, 1.700 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και κοντά στα σύνορα με την Αλάσκα, για «αυτοαπομόνωση» υποτίθεται - αλλά στη συνέχεια «το έσκασαν» παράνομα με ένα μικρότερο αερο-ταξί με προορισμό έναν ινδιάνικο καταυλισμό 120 ανθρώπων, το Μπίβερ Κρικ.
Εκεί, μεταμφιέστηκαν σε... κανονικούς ανθρώπους και παρουσιάστηκαν, με τις δικές τους ταυτότητες ΑΜΚΑ, αλλά λέγοντας ψέματα ότι ήταν εργαζόμενοι σε τοπικό μοτέλ. Το σχέδιο ήταν σατανικό - να εκμεταλλευτούν την απόφαση της κυβέρνησης Τριντό να δώσει εμβολιαστική προτεραιότητα στις «ευπαθείς ιθαγενείς ομάδες» ανεξαρτήτως ηλικίας, αποστέλλοντας κινητές ιατρικές μονάδες στα λιγοστά ινδιάνικα χωριά! Ετσι κι έγινε: Ρόντνεϊ και Εκατερίνα εμβολιάστηκαν, και μάλιστα με το αποτελεσματικότερο εμβόλιο, αυτό της Μoderna.
Αλλά μάλλον τελικά υπάρχει Θεός -ή τέλος πάντων... Μανιτού- και οι απατεώνες την πάτησαν: ναι μεν μετά τον εμβολιασμό κατάφεραν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους στο Γουάιτχορς, όπου υποτίθεται ότι θα παρέμεναν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, αλλά αμέσως μετά ζήτησαν από τους ντόπιους να τους καλέσουν... ταξί για να πάνε ώς το αεροδρόμιο όπου τους περίμενε το τζετ για το Βανκούβερ. Κάποιος τους κάρφωσε, οι αρχές τούς εντόπισαν στο αεροδρόμιο, το ψέμα αποκαλύφθηκε, και τώρα το ζεύγος αντιμετωπίζει, πέρα από ποινή φυλάκισης έξι μηνών για την εξαπάτηση των γιατρών, τόσο τις κατάρες των απανταχού Ινδιάνων όσο και τη χλεύη ολόκληρου του Καναδά!

Γιώργος Τσιάρας
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: