Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

Πιεσμένη η Μενδώνη, δηλώνει εξαπατημένη και ομολογεί πως ο Λιγνάδης είναι «πολύ επικίνδυνος»

Αφού έφτασε ο κόμπος στο χτένι, η Λίνα Μενδώνη προσπαθεί να βγάλει τον εαυτό της και τον πρωθυπουργό από το κάδρο των ευθυνών.
Η υπουργός Πολιτισμού, αφόρητα πιεσμένη από τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και το διογκώμενο κίνημα των καλλιτεχνών που ζητά την άμεση παραίτησή της, αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Στην συνέντευξη Τύπου με διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε εξαπατημένη από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο και χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο».
Η υπουργός Πολιτισμού, θέλησε να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τόσο την ίδια όσο και τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη ακυρώνοντας τον διαγωνισμό που θα προκηρυσσόταν για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, υποστηρίζοντας πως δεν τον ήξεραν προσωπικά!
«Ένας κακοποιός – Μας εξαπάτησε»
Ειδικότερα, η Λίνα Μενδώνη, κάνοντας μάλιστα κήρυγμα στους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι προσωπικός της φίλος ούτε της ίδιας ούτε του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι δεν γνώριζε για τις φήμες που υπήρχαν σχετικά με την προσωπική του ζωή.
«Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λγινάδης έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο.
«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, ένας κακοποιός, αλλά αυτό προέκυψε τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν.
Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ».
Η ίδια μάλιστα, επιχείρησε για ακόμη μία φορά να τα ρίξει αλλού, λέγοντας πως η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα» συμπλήρωσε η υπουργός.
«Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή» τόνισε η ίδια.
Η Λίνα Μενδώνη, αν και οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν επανειλημμένα για το ποιος φέρει την πολιτική ευθύνη αφού η κυβέρνηση ήταν εκείνη που τον διόρισε, η ίδια υποστήριξε πως ούτε εκείνη, ούτε ο πρωθυπουργός γνώριζαν τίποτα. 
Στη διάθεση της δικαιοσύνης θέτει όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων του και αυτομάτως και τον εαυτό της, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, τόνισε πριν από λίγη ώρα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξη Τύπου η οποία είναι σε εξέλιξη. Η σεξουαλική βία είναι φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση σημείωσε για να συμπληρώσει «είμαστε κράτος δικαίου και γι αυτό προχωρούμε δια της θεσμικής οδού, της δικαιοσύνης». 
Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου η κ. Μενδώνη κατέθεσε το πρωί μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Πηγή: rosa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: