Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Κυβέρνηση – ΔΕΗ: 10% έκπτωση – 100% άθλιοι

Για τέταρτη ημέρα χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα στην Αττική! Για τέταρτη μέρα άνθρωποι λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας έμειναν χωρίς θέρμανση, τρόφιμα αδυνατώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες.
Ο Μητσοτάκης στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου σε μια κίνηση «άριστης»… φιλανθρωπίας (λες και δεν κυβερνάει ο ίδιος) κάλεσε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο ΔΕΗ “ως μία κίνηση καλής θέλησης” να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες…
Η διοίκηση της ΔΕΗ… εισάκουσε την εισήγηση του πρωθυπουργού και προχώρησε στη …γαλαντόμο έκπτωση σε ποσοστό περίπου 10% επί των λογαριασμών για όσα νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι!!!
Τόσο μεγάλη είναι η… κοινωνική προσφοράς τους! Ένα ολοστρόγγυλο εκπτωτικό περίπου 10%!!! Συγκεκριμένα θα αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς η Χρέωση Δικτύου Διανομής. «Tο ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να αποζημιωθούν τα νοικοκυριά που ταλαιπωρήθηκαν» δήλωσε με στόμφο η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ, Σοφία Δήμτσα.
Η ΔΕΗ από τα χαράτσωμα των νοικοκυριών όλο το 2020 και εν μέσω πανδημίας εμφάνισε λειτουργικά κέρδη περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ! Σήμερα και αφού πρώτα άφησε 250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα αποφάσισε ως… αποζημίωση ένα εξευτειλιστικό 10% από τη «Χρήση Δικτύου Διανομής» το οποίο παρεμπιπτόντως μέσα στην κακοκαιρία κατέρρευσε…
Πρόκειται για καθρεφτάκια στους ιθαγενείς για να… ξεχάσουν ότι το κράτος των «αρίστων» τους άφησε στο σκοτάδι και στο κρύο για τέσσερις ολόκληρες μέρες!
Η έκπτωση του 10% αποτυπώνει το 100% της αθλιότητας τους…
Ακολουθεί ολόκληρη ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για να αποτυπωθεί σε όλο το μεγαλείο του, ο εμπαιγμός:
Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο.
Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές.
Η παραπάνω μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.
Διακοπές ρεύματος: Δεν οφείλονται στα δέντρα που πέφτουν…
«Όλοι όμως εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Ενέργειας γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι τα προβλήματα που βιώνουμε δεν οφείλονται στην κακοκαιρία, ούτε στα δέντρα που πέφτουν, “κυρίως τα πεύκα”, αλλά στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού που βασίζεται στη λογική του κόστους – οφέλους και με κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων και όχι τις ανάγκες του λαού», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας για τις διακοπές ρεύματος.
Οι εργαζόμενοι ταυτόχρονα επισημαίνουν: «Η πείρα που έχουμε συσσωρεύσει από την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αυτό αποδεικνύει. Η δραματική μείωση του έμπειρου και εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, η επιθεώρηση των δικτύων που δεν γίνεται λόγω έλλειψης προσωπικού, τα κλαδέματα που δεν γίνονται πάντα ούτε από τη ΔΕΗ ούτε από τους δήμους, τα απαρχαιωμένα και ασυντήρητα δίκτυα, η ευρεία εργολαβοποίηση των συντηρήσεων και των επισκευών των δικτύων με άθλιες συνθήκες εργασίας είναι η αιτία που είναι τόσο εκτεταμένο το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και όχι τα “ακραία” καιρικά φαινόμενα». 

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: