Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Το αίμα του ομοφυλόφιλου

Λίγοι ήξεραν ότι στη χώρα μας αποκλείονταν από την αιμοδοσία οι ομοφυλόφιλοι. Κάτι δικαιωματιστές, κάτι ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και βέβαια οι ίδιοι, εάν είχαν βρεθεί στη φοβερή θέση να θέλουν να δώσουν αίμα και μετά να διαβάσουν το έντυπο που τους αποκλείει.
Ο ρατσισμός είναι πιο επικίνδυνος όταν καλύπτεται από σιωπή και αδιαφορία. Δεν γίνονταν παθιασμένες συζητήσεις, δεν γράφονταν πύρινα άρθρα, παρά μόνο κατ εξαίρεση, δεν διεξάγονταν δικαστικοί αγώνες, τουλάχιστον όχι θορυβώδεις, δεν είχαν αντιδράσει συστηματικά ιατρικοί σύλλογοι, διοικήσεις νοσοκομείων, κόμματα, ισχυρές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όλα εξελίσσονταν μέσα στην απάθεια και αυτό πάντα κάνει τις βαρβαρότητες της καθημερινότητας να πολλαπλασιάζονται και να εμπεδώνονται πιο εύκολα. Ξαφνικά, με την απόφαση του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, έγινε γνωστό ότι αυτή η απαράδεκτη, σκοταδιστική πρόβλεψη που περιλαμβανόταν στον κανονισμό της αιμοδοσίας καταργήθηκε.
Το παράδοξο (;) είναι ότι πολλοί συνοδοιπόροι του Θ. Πλεύρη στο προ ΝΔ παρελθόν του έφτιαξαν το hashtag #αιμοδοσια_θανατου για να εκφράσουν το μίσος και την ομοφοβία τους. Στα social media εκλύθηκαν τεράστιες ποσότητες αθλιότητας για να σχολιαστεί μια κυβερνητική απόφαση απολύτως σωστή που μας θύμισε πόσο αποκρουστικοί αναχρονισμοί επιζούν στη χώρα μας και πόσο ισχυρή είναι η κοινωνική ακροδεξιά.
Ο Αμβρόσιος αφορίζει με την άνεσή του τον Μόσιαλο και τον Χωμενίδη, ενώ ξεβράζονται πτώματα παιδιών σε ελληνικές ακτές χωρίς να κουνιέται φύλλο.
Τουλάχιστον οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούν να δίνουν αίμα, χωρίς να κρύβονται απαντώντας στο ερωτηματολόγιο. Κάτι είναι κι αυτό. Εστω και αν οφείλεται σε έναν Πλεύρη. 
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: