Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Αντιπολιτευτικά πυρά για το μπάχαλο με τα μέτρα και το κυβερνητικό αλαλούμ

Σφοδρή κριτική επιφύλαξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το μπάχαλο με τα μέτρα αλλά και τη σύγχυση που προκαλούν με δηλώσεις τους μέλη της κυβέρνησης σχετικά με την πορεία αυτών των μέτρων, την ώρα που η «Όμικρον» εξαπλώνεται ασυγκράτητη στην κοινότητα.
ΣΥΡΙΖΑ: Ας συνεννοηθούν τουλάχιστον μεταξύ τους οι υπουργοί
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παρατηρεί ότι «την ώρα που ο ο κ. Πλεύρης και ο κ. Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απέκλειαν το ενδεχόμενο αναστολής του προστίμου των 100 ευρώ για όσους πολίτες άνω των 60 δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας στο ραδιόφωνο του ίδιου σταθμού άφηνε παράθυρο αναστολής του».
«Αυτό το όργιο μικροπολιτικής και ασυνεννοησίας που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Όλη η Ελλάδα ζει στο πετσί της το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και αναρωτιόμαστε ποιος πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί πια μια κυβέρνηση που το «λέω και ξελέω» είναι ο καθημερινός κανόνας και όχι η εξαίρεση», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Και καταλήγει δηκτικά: «Ας συνεννοηθούν τουλάχιστον μεταξύ τους οι υπουργοί που βγαίνουν στον ίδιο σταθμό, γιατί πέρα από την παταγώδη αποτυχία τους, έχουν σπάσει και τα νεύρα των πολιτών».
Κίνημα Αλλαγής: Η υπουργική “Βαβέλ” συνεχίζεται
Υπουργική "Βαβέλ" διαπιστώνει το Κίνημα Αλλαγής επικαλούμενο, όπως αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος, πως «σήμερα δύο υπουργοί της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή και σε παράλληλες συνεντεύξεις, διέψευσαν ο ένας τον άλλον».
Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι «ο μεν κύριος Πέτσας από το ραδιόφωνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην επιβολή προστίμου για ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ ο κ. Οικονόμου από την τηλεόραση δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα δοθεί παράταση».
Το Κίνημα Αλλαγής στο σχόλιο του τονίζει πώς «δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση προκαλεί σύγχυση και ανασφάλεια στους πολίτες. Ας συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους. Η υπουργική "Βαβέλ" υπονομεύει σοβαρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και βλάπτει τη δημόσια υγεία».
«Φρένο» από Οικονόμου στα σχόλια Πλεύρη και Γεωργιάδη
«Να είμαστε προσεκτικοί» συνιστά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στις χθεσινές και σημερινές δηλώσεις περί χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.
Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ ότι αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο να μιλά κανείς για χαλάρωση και να εκπέμψει τέτοιο μήνυμα.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις χθεσινές διαρροές, ο Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο, σήμερα, για σκέψεις περί χαλάρωσης ορισμένων μέτρων από την επόμενη εβδομάδα, όπως η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, αλλά και η άρση του περιορισμού θεατών στα γήπεδα.
Αναφορά περί χαλάρωσης έκανε και ο υπουργός Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση για να αποφασίσει αν θα αρθούν τα μέτρα που θέτουν περιορισμούς στις επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα, ο Στέλιος Πέτσας άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η επιβολή προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.
Πυρά και για τα σχολεία
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και για τη λειτουργία των σχολείων, δεδομένου ότι τις πρώτες δύο ημέρες επαναλειτουργίας τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων καταγράφηκαν περίπου 25.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αφήνει αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λήψη μέτρων επαρκούς πρόληψης και κατάλληλης προστασίας τής πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το πανεπιστημιακό εξάμηνο και η υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του κόμματος, η κυβέρνηση αγνόησε συστηματικά τις προτάσεις των πανεπιστημιακών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους. Επίσης τονίζει πώς «πέραν της αδιαφορίας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παρεμβαίνει -ως μη όφειλε- σε θέματα αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ, υποδεικνύοντας ακόμα και τις μεθόδους διδασκαλίας και εξετάσεων την περίοδο της πανδημίας».
Καλεί την κυβέρνηση να δείξει εμπιστοσύνη στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στις συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, «εκτός, αν θεωρεί το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ δική της αρμοδιότητα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Απ' την πλευρά του το ΚΚΕ σημειώνει: «Αντί να πάρει μέτρα προστασίας στα σχολεία, με επίκεντρο την αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους, η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί με το άνοιγμα των σχολείων εντοπίστηκαν 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών!»
Και συμπληρώνει: «Κρύβει, όμως, το γεγονός ότι οι 10.000 εξ αυτών, που βρέθηκαν θετικοί, χθες βρίσκονταν στα σχολεία, δημιουργώντας αντικειμενικά μια επικίνδυνη αλυσίδα υπερμετάδοσης, στο πλαίσιο των απαράδεκτων πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων, επισημαίνοντας ότι οι όροι ανοίγματος των σχολείων «οδηγούν στην υπερμετάδοση του ιού».
«Τέρμα τα αστεία και οι προκλητικοί πανηγυρισμοί. Τέρμα στη συζήτηση για το πώς θα κλείνουν τα σχολεία. Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, τα διεκδικούν 2 χρόνια τώρα. Να τα ακούσει επιτέλους και η κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: