Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Εκτός ιδιωτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας οι ανασφάλιστοι

Φραγμός στην πρόσβασή τους στην ιδιωτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπήκε από 1η Ιανουαρίου στους ανασφάλιστους πολίτες, την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας «γονατίζει» από την επέλαση της πανδημίας.
Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει ακόμη και την κυβερνητική παράταξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ακύρωση της εξαίρεσης των ανασφάλιστων ασθενών από την ιδιωτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ζητά με Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Αχαΐας με τη ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής.
«Η προγραμματισμένη εξαίρεση των ανασφάλιστων ασθενών από την ιδιωτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που αναμένεται να ισχύσει από 1.1.2022, προκαλεί ανησυχία και έντονη αναστάτωση στους ασθενείς» σημειώνει ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι «η συγκεκριμένη απόφαση είναι απαραίτητο να επανεξεταστεί άμεσα προκειμένου να ανακληθεί».
Γνωστοποιεί επίσης στον Θάνο Πλεύρη, ότι 11 σύλλογοι ασθενών της Αχαΐας, οι οποίοι – μεταξύ άλλων - αφορούν ελκώδη κολίτιδα, ρευματικές παθήσεις, καρκίνο του μαστού και νόσο του Krohn, έχουν δηλώσει πως «είναι πολλοί οι καταγεγραμμένοι ανασφάλιστοι ασθενείς του νομού» που εξετάζονται από ιδιώτες γιατρούς και χρήζουν τακτικής ιατρικής παρακολούθησης και συνταγογράφησης. 
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: