Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Τ. Παναγιωτόπουλος: Το 50%+1 ήταν απόφαση της κυβέρνησης και όχι των επιστημόνων

Την ανυπαρξία επιδημιολογικής λογικής του πρωτοκόλλου 50% συν 1 κρουσμάτων για το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος - που διατήρησε η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου - επαναλαμβάνουν οι ειδικοί, επιβεβαιώνοντας, αφενός, ότι πρόκειται για πολιτική και όχι υγειονομική απόφαση, αφετέρου, την επικινδυνότητά της.
«Συζητήθηκε αλλά δεν εισηγήθηκε ποτέ» είπε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και εξήγησε ότι «το υπουργείο Υγείας έφερε ένα σύνολο μέτρων, και η επιτροπή ενέκρινε όλο το πακέτο αλλά διευκρινίζοντας ότι το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική».
«Το 50%+1 ποτέ δεν είχε τεθεί με επιδημιολογική λογική και κριτήριο» επανέλαβε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, συμπληρώνοντας ότι «από ό,τι κατάλαβα ήταν κριτήριο που αφορούσε τη λειτουργία του σχολείου».
«Άρα ήταν απόφαση του υπουργείου και όχι της επιτροπής» λέει η δημοσιογράφος. Για να απαντήσει το μέλος της επιτροπής «ασφαλέστατα, ναι.»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε σχετικά σε ανάρτησή του στο twitter «Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε στη @AGiamali ότι το 50%+1 για τα σχολεία δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων καθώς δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική. Να αλλάξει τώρα! Ασφαλής λειτουργία των σχολείων σημαίνει μικρότερα τμήματα και διαφορετικό πρωτόκολλο. #σχολεια».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: