Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Κάνει τον καμπόσο με τα λεφτά μας, θέλοντας να ελέγξει το ποδόσφαιρο

Η λογική «με τον παρά μου… και την κυρά μου» βασιλεύει στο μυαλό του Λευτέρη Αυγενάκη. Απροκάλυπτα και χυδαία επιζητά πλέον να τον προσκυνήσει το ποδόσφαιρο, με αστείες αιτιάσεις για χάρη των συμφερόντων που τον στηρίζουν.
Οι γιορτές δεν… φρέναραν τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο υφυπουργός αθλητισμού της χώρας μας, για πολλοστή φορά εμφανίστηκε στο μόνο ζήτημα που τον… αφυπνίζει. Διότι σε όλα τα υπόλοιπα φλέγοντα θέματα του αθλητισμού, το «μην ενοχλείτε» είναι μονίμως κρεμασμένο έξω απ’ την πόρτα του.
Ο Ηρακλειώτης πολιτικός, απάντησε στην ΕΠΟ. Πάντα στο ποδόσφαιρο απαντά, με τρόπο σκληρό και μακροσκελή. Δείχνοντας πως κάτι κάνει. Το αν οι πάντες σε αυτή τη χώρα ξέρουν, δεν τον απασχολεί και καθόλου.
Η ανακοίνωση του Αυγενάκη, είναι απ’ αυτές που ο οποιοσδήποτε νορμάλ άνθρωπος… ανεβάζει πίεση. Κοιτιέται στον καθρέφτη μπας και πείσει τον εαυτό του πως είναι ηλίθιος, καθώς δεν ανέχεται τόσο απροκάλυπτα να του το λένε μέσα στη μούρη.
Ο υφυπουργός αθλητισμού, απέδειξε για πολλοστή φορά πως διατηρείται στη θέση του. Ως υπεύθυνος διαφημιστικού τμήματος της κυβέρνησης, πέρα από ύβρεις για ζητήματα που έπρεπε να βρίζει τον εαυτό του (όπως η Ολιστική μελέτη και η ασέβεια προς FIFA-UEFA), έκανε το απίστευτο: Αναφέρθηκε στα χρήματα που πάνε στον αθλητισμό. Κατά συνέπεια και στο ποδόσφαιρο.
Χρήματα που προφανώς δεν βρήκε… χορηγούς η κυβέρνηση ή ο ίδιος ο Αυγενάκης για να εξασφαλίσει. Πρόκειται για τα λεφτά απ’ τη φορολογία του στοιχήματος. Δηλαδή τα λεφτά που κερδίζει το κράτος φορολογώντας το στοίχημα. Το οποίο υπάρχει λόγω των ομάδων! Σε αυτές ποντάρουν οι παίκτες, από εκεί προκύπτουν τα λεφτά.
Ο Αυγενάκης προσπαθεί αυτό να το περάσει ως επιτυχία της κυβέρνησης, για να δείξει βεβαίως πως την προμοτάρει. Άρα καλώς βρίσκεται στο πόστο που διατηρεί, παρότι η συνεισφορά του στον τομέα του αθλητισμού, είναι όση των beach bars στη διασκέδαση τους χειμερινούς μήνες.
Δεν έγινε τυχαία η αναφορά με κάθε λεπτομέρεια στα οικονομικά. Στα αυτονόητα. Στην επιστροφή των χρημάτων που κερδίζει το κράτος απ’ τα σωματεία, τα επιστρέφει στον αθλητισμό δηλαδή. Επιζητώντας το μπράβο και το χειροκρότημα. Κυρίως όμως, επιζητώντας την υποταγή.
Το ποδόσφαιρο-το ίδιο ισχύει και με τις άλλες Ομοσπονδίες-θέλει ο Αυγενάκης να το δει να γονατίζει. Να δέχεται κάθε του παρέμβαση αδιαμαρτύρητα. Επιτρέποντας να κάνει αυτό που γουστάρει, γι’ αυτούς που γουστάρει. Εκείνους που τον στηρίζουν για να είναι στην ζεστή του καρεκλίτσα μην κάνοντας το παραμικρό. Αυτοί θέλουν να μην υπάρχουν ίσοι όροι στα πρωταθλήματα και συνολικά στο άθλημα. Το δίκαιο τους… γυρίζει το στομάχι. Γιατί θέλει προσπάθεια και δεν έρχεται όπως είχαν συνηθίσει.
«Με τον παρά μου... και την κυρά μου» που λέει ο λαός. Παρότι στην προκειμένη δεν είναι ο παράς του, αυτός είναι ο σκοπός του υφυπουργού αθλητισμού. Τον οποίο πεισματικά διατηρεί η κυβέρνηση στη θέση του, παρότι τον έχουν πάρει χαμπάρι μέχρι και οι πέτρες στον τόπο μας.
Για τον ίδιο τον Λευτέρη Αυγενάκη, είναι κι ένας ακόμη καημός που τον κάνει να σιχαίνεται το ποδόσφαιρο. Και την ΕΠΟ φυσικά. Ίσως να μιλάμε για το μόνο άθλημα, που δε θα διεξάγει κάποια σημαντική διοργάνωση στο Ηράκλειο επί των ημερών του. Ούτε ένας τελικός κυπέλλου.
Στο μέρος που πολιτεύεται και πρέπει να δείχνει το έργο του. Αδιαφορώντας για όλους τους άλλους νομούς. Υφυπουργός αθλητισμός τοπικού επιπέδου, δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της Ελλάδας!
 
Πηγή: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: