Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Συνταξιούχοι: Διαδήλωση στο υπ. Εργασίας για τις νέες περικοπές στις συντάξεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
Απαίτησαν να αποσυρθεί η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, με την οποία επιβάλλονται νέες περικοπές στις συντάξεις και ιδιαίτερα στις συντάξεις χηρείας.
«Κανένας συμβιβασμός με αυτή την πολιτική. Διεκδικούμε ότι μας έχουν αφαιρέσει. Πανδημία δε σημαίνει αμνησία» σημειώνουν στο πανό τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
Είμαστε εδώ σήμερα και διαμαρτυρόμαστε για τις νέες περικοπές στις ήδη λεηλατημένες συντάξεις τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και κάλεσε σε κλιμάκωση το επόμενο διάστημα.
«Οι συνταξιούχοι της χώρας μας για ακόμη μία φορά υφίστανται τις άθλιες και θανατηφόρες περικοπές των συντάξεων που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα», επισημαίνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις και απαιτούν από την κυβέρνηση να τους αποδώσει άμεσα αυτά που τους έχουν περικοπεί, που είναι κεκτημένα, πληρωμένα με τον αγώνα μιας ζωής.
Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα πληρωμένα δώρα τους, τα αναδρομικά τους, το 0,5% του προϋπολογισμού για τα έτη 2020-2021 και να καταργηθεί άμεσα η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Καλαμάτα πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων Καλαμάτα..

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: