Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Όταν ο Αυγενάκης... χάνεται

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πρόσφατα, με αφορμή το σπάσιμο του παρμπρίζ του αυτοκινήτου δικαστή μέλους των πειθαρχικών επιτροπών της ΕΠΟ, δεν δίστασε να σχολιάσει άμεσα και μάλιστα να αφήσει και υπονοούμενα για την ομοσπονδία σε σχέση με το περιστατικό. Την προηγούμενη σεζόν, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου από την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, έκανε παρέμβαση για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων και απείλησε με άμεση σκληρή τιμωρία, χωρίς καν να συγχαρεί τον σύλλογο για την ιστορική επιτυχία του. Αν αρχίσουμε να μετράμε πόσες τέτοιες αφορμές έχει δώσει, θα χρειαστούμε... μέρες.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης, στην πρώτη αγωνιστική που εφαρμόστηκαν τα νέα μέτρα στα γήπεδα, απέφυγε να σχολιάσει τη παρουσία 400 οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη. Χθες είχαμε έναν ξένο ποδοσφαιριστή, τον Σεμέδο, να μιλάει σε ραδιόφωνο της Πορτογαλίας και να ισχυρίζεται πως δέχτηκε πριν από μία βδομάδα απειλές στο σπίτι του από παράγοντα και μέλος της ασφάλειας του συλλόγου του. Του Ολυμπιακού. Προσπάθησε μετά από κάποιες ώρες να... το μαλακώσει, αλλά για να λέμε την αλήθεια δημιούργησε περισσότερο σκεπτικισμό.
Ποια ήταν η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη σε όλα αυτά; Το βρήκατε... Καμία. Έχουν περάσει πολλοί από το πόστο του υφυπουργού Αθλητισμού. Αρκετοί είχαν ευνοϊκή στάση προς συγκεκριμένες ομάδες ή κατηγορήθηκαν -δίκαια ή άδικα- για κάτι τέτοιο. Αλλά αυτό που συμβαίνει από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, δηλαδή ο πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού να κατηγορείται τόσο έντονα και από τόσες πλευρές για ευνοϊκή στάση σε έναν σύλλογο και μόνο και να μένει απαθής, αλλά και να συνεχίζει να δίνει επιχειρήματα σε όσους το υποστηρίζουν, πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Όπως και άλλα από τα πεπραγμένα του στη συγκεκριμένη θέση. Ως πού θα φτάσει;

Τάσος Τσατάλης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: