Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Με... αναδιάταξη και σταδιακές προσλήψεις απαντούν στα μεγάλα κενά λόγω Covid-19 στα σχολεία

Τραγική αποδεικνύεται η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση και κατά το νέο άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων της χώρας μετά τις αντιφατικές οδηγίες της και το αλαλούμ με τα self test.
Οι μαθητές επέστρεψαν σήμερα στα θρανία με τους γονείς να να ανησυχούν και την εκπαιδευτική κοινότητα να βρίσκεται επί ποδός, ενώ ξεκίνησε κι ο χορός των καταλήψεων.
Και πριν καλά καλά τεθεί σε εφαρμογή το επικίνδυνο πείραμα, σε καραντίνα βρίσκονται ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 6.500 εκπαιδευτικοί.
Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «αρρυθμίες» τα μεγάλα κενά υποστηρίζοντας ότι θα καλυφθούν με 850 νέες προσλήψεις σταδιακά και με... αναδιάταξη του δυναμικού μέσα στις ίδιες τις μονάδες με βάσει το πρόγραμμα και το σχέδιο, που θα έχουν οι διευθύνσεις -χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες-.
Ως τρίτη «λύση» παρουσίασε μάλιστα την δυνατότητα τηλεκπαίδευσης, σε περίπτωση που χρειαστεί, παρά το γεγονός ότι αυτή η επιλογή δεν προκρίθηκε αυτή τη φορά για την επαναναλειτουργία της εκπαίδευσης, όπως συνέβαινε τον πρώτο 1,5 χρόνο της πανδημίας με πολύ λιγότερα κρούσματα.
Παράλληλα, «διάβασε» για ακόμα μία φορά τα δεδομένα κατά πώς βολεύει την κυβέρνηση λέγοντας πως «για πρώτη φορά παρέλαβαν έως και χθες self test σχεδόν 9 στους 10 δικαιούχους» και χαρακτήρισε μεμονωμένες περιπτώσεις τους... 200.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν προμηθευτούν μέχρι χθες self test λόγω των ελλείψεων στα φαρμακεία.
Υποστήριξε δε πώς η επιστροφή στα θρανία αποτελεί την κυρίαρχη τάση στην Ε.Ε.Ε παρά την έκρηξη των κρουσμάτων της «Oμικρον», αλλά δεν είπε πως οι ευρωπαϊκές χώρες είτε έχουν πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμών είτε προβλέπουν απομόνωση των μαθητών μετά το πρώτο ή το τρίτο κρούσμα και επιστροφή τους στην τάξη έπειτα από 5-7 μέρες και ύστερα από αρνητικό τεστ.
Επανέλαβε μάλιστα το επιχείρημα περί καλύτερης επιτήρησης του ιού και και μεγαλύτερης ασφάλειας για τα παιδιά μέσω των συστηματικών self test, παρ' ότι η αποτελεσματικότητα τους αμφισβητείται.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη φορά η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία γιατί «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία» και γιατί ενδιαφέρεται για την «ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών που διασφαλίζεται στο φυσικό τους χώρο, με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους».
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε εκ νέου, έστω και κατά περίπτωση, το ενδεχόμενο συνταγρογράφησης μοριακών τεστ και παρέπεμψε για ακόμα μία φορά στην αύξηση του αριθμού διενέργειας, και στη δυνατότητα δωρεάν μοριακών και ράπιντ τεστ στις δομές του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ, κλείνοντας τα μάτια στις ουρές πολιτών στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει την ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει
Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση για το μπάχαλο τονίζοντας πως «δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με τη μετάλλαξη «Ο» να σαρώνει και τις ημερήσιες εισαγωγές περιστατικών Covid στα νοσοκομεία να έχουν εκτοξευθεί σε δέκα μέρες από 340 σε 632, η κυβέρνηση ανοίγει σήμερα τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Σε όλη την Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν με ειδικά πρωτόκολλα και στις περισσότερες χώρες στο ένα ή δύο κρούσματα το τμήμα θα κλείνει για λίγες μέρες και οι μαθητές θα υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφημένα μοριακά τεστ, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας».
«Αυτά στην Ευρώπη όμως. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση αγνοεί και τη ζοφερή πραγματικότητα και την αγωνία και τους φόβους των γονιών. Αρνήθηκε να αραιώσει τα τμήματα και συνεχίζει συγχωνεύσεις. Αρνήθηκε τη συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test, πριμοδοτώντας το πλιάτσικο των διαγνωστικών κέντρων με το γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ» σημείωσε η Κουμουνδούρου και πρόσθεσε τα εξής:
«Αρνήθηκε να αλλάξει το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1, που το μόνο που διασφαλίζει είναι ακραία διασπορά όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στα σπίτια και σε όλη την κοινότητα. Αρνήθηκε ακόμα και την πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς των μαθητών που θα βρεθούν θετικοί, στέλνοντάς τους επί της ουσίας για να διασπείρουν τον ιό στους χώρους εργασίας τους. Με λίγα λόγια, αρνήθηκε μία προς μία όλες τις προτάσεις και των επιστημόνων, του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της αντιπολίτευσης και αρκέστηκε στο νέο φιάσκο με τα self test, για τα οποία χιλιάδες οικογένειες στήνονται από το πρωί στις ουρές έξω από τα σχολεία εξαιτίας των ελλείψεων και της ανύπαρκτης προετοιμασίας».
«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ένα πράγμα: Ότι μετά από δύο χρόνια τραγικής διαχείρισης και παταγώδους αποτυχίας, με τη χώρα να καταρρίπτει κάθε αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, επιλέγει την ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει» κατέληξε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκη Φίλης, σχολίασε πως η κυβέρνηση πανηγυρίζει «ότι με τα self test βρέθηκαν 16.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί σε κόβιντ! Το γεγονός ότι βρέθηκαν τώρα τόσες χιλιάδες θετικά κρούσματα, επιβεβαιώνει ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει ιχνηλάτηση (έχει πέσει στο 1% των κρουσμάτων!) και δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μεταφέρουν χωρίς να το γνωρίζουν τον ιό στην κοινωνία».
Τέλος, απεύθυνε ξανά έκκληση «να επανεξετάσει την ακατανόητη απόφασή της, να καταργήσει το αντιεπιστημονικό «50%+1» για το κλείσιμο του τμήματος και να προχωρήσει στη λήψη των μέτρων που έχουν προταθεί από τους φορείς των εκπαιδευτικών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι θριαμβολογίες οδηγούν σε κακές αποφάσεις. Ακούει κανείς στην κυβέρνηση; Αντιλαμβάνονται ότι από σήμερα επικρατεί εικόνα απορρύθμισης στα σχολεία; Ή εκτελούν όλοι το σχέδιο της "ανοσίας της αγέλης"»;
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: