Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΑΕ Λευκίμμης: Η Ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
Η εκ νέου παράταση της εκδίκασης και κατά συνέπεια έκδοσης απόφασης σε μια τόσο ξεκάθαρη περίπτωση της Αθλητικής Δικαιοσύνης, έχει συγκλονίσει τον αθλητικό και ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας ο οποίος αναρωτιέται, άραγε αρκεί κανείς να κερδίσει οτιδήποτε με ιδρώτα μέσα στο γήπεδο, ή μπορεί κάποιος να σκαρφιστεί οτιδήποτε και μετα να πρέπει να αποδείξεις το αυτονόητο;
Ως ΑΕ Λευκίμμης επαναλαμβάνουμε εμφαντικά. Η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να είναι αμείλικτη απέναντι σε κάθε παραβάτη του νόμου, όμως παραβάτες δεν είμαστε εμείς.
Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Ανδρέας Θεοδωράκης, νομίμως, αγωνίσθηκε στον αγώνα μεταξύ των σωματείων «Α.Ε. ΛΕΥΚΙΜΗΣ» και «Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ», αφού αυτοδίκαιος αποκλεισμός ποδοσφαιριστή (όπως ισχυρίζεται ο Μακεδονικός) επιτυγχάνεται μόνο εάν αυτός αποβληθεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα από το διαιτητή, γεγονός που δεν συντρέχει, εν προκειμένω. Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 5 ε΄, που επικαλείται ο Μακεδονικός, αναφέρεται σε παραβάσεις μετά από τη λήξη του αγώνα, όπως προκύπτει από τη γραμματική διατύπωση της διάταξης αυτής, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση το παράπτωμα έλαβε χώρα, κατά τη διάρκεια του αγώνα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του δεύτερου ημιχρόνου.
Επίσης πριν τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των σωματείων «ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ Α.Ε.» και «Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» δημοσιεύθηκε η 190/5.4.2022 απόφαση-ποινολόγιο, που περιλαμβάνει τις ποινές της 21ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2021-2022, στην οποία δεν περιλαμβάνεται ο ποδοσφαιριστής, Ανδρέας Θεοδωράκης, κρίνει ότι δεν υφίστατο αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή, Ανδρέα Θεοδωράκη στον αγώνα, στο πλαίσιο της 1ης φάσης του 2ου ομίλου της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2021- 2022.
Κατά συνέπεια, η ένσταση του Μακεδονικού είναι αβάσιμη.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να συνεχίσει με γρήγορα αντανακλαστικά και ορθές αποφάσεις την προσπάθεια αναβάθμισης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, με αποκλειστικό στόχο την απόδοση δικαιοσύνης, τη καθαρότητα και την εξυγίανση μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.
Η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: