Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Γυαλιά θα μεταφράζουν με υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο

Ένα νέο προϊόν αναμένεται να λανσάρει στην αγορά η Google
Ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε ένα ζευγάρια «έξυπνα» γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με ενσωματωμένο υπολογιστή, τα οποία εμφανίζουν σε υπότιτλους τη μετάφραση μίας συζήτησης σε πραγματικό χρόνο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, στη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης της Google I/O, παρουσίασε τα γυαλιά μέσω ενός βίντεο που έδειχνε υποτιτλισμένες μεταφράσεις των συνομιλιών στα αγγλικά, κινεζικά και ισπανικά, χωρίς όμως να αποκαλύψει την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.
Το στέλεχος της εταιρείας Έντι Τσανγκ, αναφερόμενος στα γυαλιά, δήλωσε: «Εργαζόμαστε πάνω σε μία τεχνολογία που μας επιτρέπει να καταρρίπτουμε τα γλωσσικά φράγματα, παίρνοντας έρευνες ετών στο Google Translate και μεταφέροντάς τις στα γυαλιά». Ο ίδιος χαρακτήρισε την εν λόγω δυνατότητα των γυαλιών «υπότιτλους για τον κόσμο».
Η εταιρεία ξεκίνησε για πρώτη φορά να παρουσιάζει «έξυπνα» γυαλιά πριν από περίπου μια δεκαετία, αλλά το προϊόν κρίθηκε πως δεν ήταν ελκυστικό για τους περισσότερους καταναλωτές λόγω περιορισμένης κυκλοφορίας, υψηλών τιμών και ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: