Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Εικόνες καταστροφής στο ΑΠΘ

Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον υπό ανακαίνιση χώρο, εκεί όπου άλλοτε βρισκόταν η παλαιά κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό». Πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες εργολάβου για την κατασκευή βιβλιοθήκης.
Εκτεταμένες φθορές στον χώρο εργασιών της νέας βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, εκεί όπου κάποτε στεγαζόταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Οι άγνωστοι δράστες διέλυσαν στο πέρασμά τους ότι είχε κτιστεί, παρουσία ΜΑΤ, τις προηγούμενες ημέρα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία θεωρεί απίθανο να βρεθούν οι υπαίτιοι των καταστοφών.
Επί της ουσία, τη Μεγάλη Εβδομάδα, είχε ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών.
«Η κοινωνία, οι πανεπιστημιακές αρχές, το διδακτικό προσωπικό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι αποφασισμένοι να σβήσουν όλες τις σκιές του κακού παρελθόντος στα ΑΕΙ. Τα θλιβερά απομεινάρια αυτού του κακού παρελθόντος της βίας και της ανομίας δεν θα καταφέρουν τελικά να ανακόψουν την πορεία προόδου που έχει ξεκινήσει και στην πορεία αυτή όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν καθαρή θέση» το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τις καταστροφές.
Διαμαρτυρόμενοι φοιτητές, εδώ και μέρες, είχαν καταγγείλει την παρουσία της Αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη. 
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: