Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Και ο μπακλαβάς γωνία

Ποιο είναι το κυβερνητικό αφήγημα της επιτυχίας; Επενδύσεις, με το «Ελληνικό» να είναι το πετράδι του στέμματος (θυμάστε τις φωτογραφίες του Αδωνίδος μπροστά στους χάρτες και τις μακέτες τις πρώτες ώρες στο υπουργείου) και ο τουρισμός που θα καλπάζει και θα πιάσει στη… χειρότερη περίπτωση τις επιδόσεις του «χρυσού» 2019 από άποψη εισπράξεων, αλλά μένει να δούμε τι θα «φάει» ο πληθωρισμός και η άνευ προηγουμένου έκρηξη των τιμών της ενέργειας και τι μείνει στο τέλος στα ταμεία των επιχειρήσεων.
Το μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία γιατί ο Μητσοτάκης «είναι ξεροκέφαλος» (κάτι έχουμε καταλάβει), αλλά μάλλον κανείς δεν έχει πειστεί και όλοι ετοιμάζονται για φθινοπωρινές κάλπες, με το καλό χαρτί της κυβέρνησης να είναι ο τουρισμός. Ομως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος θερινού… ατυχήματος που μπορεί να κάψει το «καλό χαρτί».
Φέτος οι πυρκαγιές ξεκίνησαν νωρίς και η πυρκαγιά σε Ανω Γλυφάδα - Βούλα το περασμένο Σάββατο ανέδειξε εκτός από την ετοιμότητα… εκκένωσης και τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού. Για ακόμα μια φορά.
Και από πού ξεκίνησε η φωτιά; Από την οδό Μετσόβου στην Ανω Γλυφάδα. Δηλαδή σε απόσταση περίπου 8 χλμ. από την επένδυση του Ελληνικού και από τον Λαιμό Βουλιαγμένης, ένα από τα πανάκριβα φιλέτα της Μεσογείου. Ετσι «σφυρηλατούνται» οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους επενδυτές (τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το πόπολο ρωτήστε τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας); Να υποθέσουμε ότι κάηκαν σπίτια επειδή ήταν ανασφάλιστα; Μήπως πρέπει να ασφαλίζουμε τις περιουσίες μας για σεισμούς, πυρκαγιές και ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού; Πολύ ακριβό δεν είναι το «εισιτήριο» για να παρακολουθήσουμε ένα ακόμα «πινγκ πονγκ ευθυνών»;
Αλλά, τελικά, όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να προσλάβει αστυνομικούς για τα Πανεπιστήμια, όχι πυροσβέστες. Να «ψωνίζει» εξοπλισμούς με την ίδια ευκολία που ψωνίζω δύο μπλουζάκια των 3 ευρώ. Αυτή είναι η ουσία. Και ο μπακλαβάς γωνία!

Αρτεμις Σπηλιώτη
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: