Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

CDC: Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να ενέχει υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής

Το εμβόλιο της Moderna για τον COVID-19 μπορεί να ενέχει υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες σε σχέση με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, δήλωσε την Τρίτη το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), επικαλούμενο πρόσφατα δεδομένα.
Ο οργανισμός, ωστόσο, είπε ότι τα ευρήματα σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα, τύπους καρδιακής φλεγμονής που συνδέονται και με τα δύο εμβόλια τύπου mRNA, δεν ήταν σταθερά σε όλα τα συστήματα παρακολούθησης της ασφάλειας των εμβολίων των ΗΠΑ.
Η ανάλυση του CDC έρχεται καθώς οι σύμβουλοι της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν την έγκριση του εμβολίου της Moderna για παιδιά και εφήβους ηλικίας 6-17 ετών.
Με βάση δεδομένα από το σύστημα Vaccine Safety Datalink (VSD), η συχνότητα εμφάνισης καρδιακής φλεγμονής ήταν 97,3 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεις για άνδρες ηλικίας 18-39 ετών μετά από δεύτερη δόση εμβολίου Moderna, έναντι 81,7 περιπτώσεων ανά εκατομμύριο δόσεις εμβολίου Pfizer.
Τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι τα περισσότερα άτομα με μυοκαρδίτιδα μετά από εμβολιασμό με mRNA για την COVID-19 αναρρώνουν με την πάροδο του χρόνου, ανέφερε το CDC.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: