Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει να κρυώσουμε περισσότερο τον χειμώνα για να εξοικονομήσει 7% ενέργεια!

«Λύσεις» που θα μας κάνουν να κρυώνουμε λίγο παραπάνω τον χειμώνα προτείνει η ΕΕ, την ώρα ενεργειακή φτώχεια προβλέπεται να εκραγεί τους επόμενους μήνες και συνεχίζεται η κρίση με τη Ρωσία που προβλέπει υπερδιπλασιασμό της τιμής του φυσικού αερίου το 2022.
Σε ανάρτησή της στο twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Κομισιόν, παρουσιάζοντας μέρος των μέτρων που προτείνει η ΕΕ για τις χώρες μέλη – μέλη, ώστε να διαχειριστούν τις επιπτώσεις από την αντιπαράθεση με την Ρωσία.
Συγκεκριμένα, όπως έγραψε, «η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους».
Η επικεφαλής της Επιτροπής δήλωσε ακόμα ότι «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας έχει και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ».
Η πρόεδρος της Κομισιόν, μάλιστα, έφερε και παραδείγματα από τα κτίρια της ΕΕ, λες και είναι το ίδιο με τα σπίτια του καθενός: «Απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια 1 ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία».
Καταλάβατε; Μπορείτε κι εσείς να κλείνετε ένα δωμάτιο από το σπίτι τον χειμώνα, εάν δεν το κάνετε ήδη τους χειμώνες, για οικονομικούς λόγους.
Ωραίες οι προτάσεις: Κρυώστε λίγο παραπάνω τον χειμώνα για να εξοικονομήσει η «αγία» ΕΕ!
Και κάτι ακόμα: Η πρόεδρος της Κομισιόν, μάλλον, δυσκολεύεται να αντιληφθεί ότι αυτός ο βαθμός παρακάτω, μέσα στα σπίτια τον χειμώνα, φτάνει ακόμα πιο χαμηλά τη θερμοκρασία. Γιατί; Διότι Εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν από ελάχιστη έως πολύ δύσκολη πρόσβαση στη θέρμανση, διότι δεν μπορούν να την πληρώσουν!

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: