Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Μητσοτάκης: Σας έχω όλους υπό παρακολούθηση!

Ένας Μητσοτάκης προκλητικός, με το επιχείρημα «ένα σφάλμα»… έκανα, δεν θα πέσει και η κυβέρνηση, δεν θα πάθει τίποτα και η δημοκρατία, εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή, στη βασική τοποθέτηση του για τις παρακολουθήσεις.
Όποιοι άκουσαν τον πρωθυπουργό, εύλογα θα αναρωτήθηκαν: Εάν δεν τον έπιαναν με τη γίδα στην πλάτη, πώς αλλιώς θα αντιδρούσε;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε το σκοτεινό πλαίσιο των «νόμιμων» υποκλοπών, λέγοντας χωρίς πρόβλημα πως, παρά το «σφάλμα», μας παρακολουθεί όλους. «Νόμιμα»… Ουδείς εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. «Καμία πρωτοβουλία μας δεν πρέπει να υπονομεύσει το σημαντικό εθνικό έργο που επιτελεί η ΕΥΠ», ισχυρίστηκε για να στηρίξει το καθεστώς παρακολουθήσεων που έχει στήσει και πρόσθεσε: «Βεβαίως τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να προστατεύονται, αλλά όχι να διαχωρίζονται και να νιώθουν ότι τελούν σε καθεστώς ασυλίας»… Με άλλα λόγια όλοι βρίσκονται κάτω από το μάτι και το αυτί του «μεγάλου αδελφού»!
Την ώρα που ο ίδιος ζήτησε να γίνει μια συζήτηση με «εθνική ευθύνη» δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση, δεν ανάλαβε καμία ευθύνη. Ποιος; Αυτός που – με δική του πρωτοβουλία – έχει αναλάβει απευθείας τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ, τη λειτουργία και το έργο της της οποίας υπερασπίστηκε με πάθος.
Αναφέρθηκε σε μια ΕΥΠ – «εθνικό βραχίονα» κι έκανε λόγο για 500 παράνομα λογισμικά παρακολουθήσεων κινητών, κανένα όμως από τα οποία δεν έχει χρησιμοποιήσει η χώρα, όπως είπε.
Εκτός των παραπάνω, χρησιμοποίησε και την παρέμβαση Τέλλογλου, για να δηλώσει και ο ίδιος θύμα παρακολουθήσεων.
Δεν απάντησε τίποτα το συγκεκριμένο σε σχέση με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη. Επικαλέστηκε το απόρρητο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, ακόμα και στην περίπτωση Ανδρουλάκη, παρόλο που ο ίδιος την έχει χαρακτηρίσει «λάθος», υποστηρίζοντας πως ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα. Μάλιστα, επέρριψε ευθύνη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν δέχτηκε, λέει, την ενημέρωση που ήθελε να του κάνει η ιδιωτικά η κυβέρνηση.
Για τον Κ. Μητσοτάκη, όποιος του ασκεί κριτική θέλει «πολιτική αστάθεια». Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως συμφέροντα «εντός και εκτός Ελλάδας» θέλουν αδύναμη την κυβέρνηση. «Γνωρίζω καλά και τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής, φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας. Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές», ισχυρίστηκε σε ένα ντελίριο αμετροέπειας, πολιτικής υποκρισίας κι έλλειψης ντροπής.
Κατά τα άλλα, χωρίς αιδώ, αφού το μόνο που δεν είπε είναι πως οι… άλλοι φταίνε για τις παρακολουθήσεις, κάλεσε να φύγουμε από την «εσωστρέφεια» και να χαρούμε επειδή – υποτίθεται – πως η Ελλάδα δεν είναι πια στην ενισχυμένη εποπτεία…

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: