Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Απογοήτευση και θυμός... Παρατείνεται μόλις για δύο εβδομάδες η προθεσμία επικαιροποίησης εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Μάλλον απογοητεύτηκαν και εκνευρίστηκαν, όσοι περίμεναν μια «γενναία» παράταση και πολύ περισσότερο μια οριστική λύση για το Μητρώο της ΓΓΑ από τον Αυγενάκη. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο η παράταση αυτή αποφασίσθηκε να διαρκέσει μόλις δύο εβδομάδες, χρόνος ελάχιστος ώστε να προλάβουν να επικαιροποιήσουν την εγγραφή τους χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία που δεν τα είχαν καταφέρει στις προηγούμενες προθεσμίες και να διεξαχθούν ομαλά τα τοπικά πρωταθλήματα. 
Τελευταία ελπίδα, η συνάντηση της ομάδας εργασίας μεταξύ εκπροσώπων του Υφυπουργείου, των διεθνών συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου FIFA-UEFA και της ΕΠΟ την προσεχή εβδομάδα, για την εξεύρεση λύσης για την διευκόλυνση της εγγραφής όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο 2022. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΓΓΑ:
«Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρατείνεται έως και τις 31 Αυγούστου 2022 η σημερινή καταληκτική ημερομηνία επικαιροποίησης της εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ των ερασιτεχνικών σωματείων που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2021.
Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση, έως και τις 31/08/2022, με τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4726/2020, θα αναληφθεί αμέσως μετά την επικείμενη επαναλειτουργία του Κοινοβουλίου.
Η νέα ολιγοήμερη παράταση δίδεται έπειτα από την αποδοχή εκ μέρους του κ. Αυγενάκη του γραπτού αιτήματος των FIFA και UEFA, οι οποίες ζήτησαν χτες τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ εκπροσώπων του Υφυπουργείου, των διεθνών συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ.
Σκοπός της ομάδας εργασίας και της άμεσης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα, είναι η διευκόλυνση της εγγραφής όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο 2022.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: