Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Πόσο διατειθέμενος είναι ο Αυγενάκης να το «τραβήξει» στα άκρα;

Σε μεγάλη αγωνία βρίσκονται οι ερασιτεχνικές ομάδες της χώρας μας. Και αυτό διότι εξακολουθεί να είναι θολό το τοπίο σχετικά με το τι θα συμβεί αν τελικά δεν εγγραφούν στο «ειδικό μητρώο» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Και αυτό διότι από τη μια πλευρά, η Ελληνική Ομοσπονδία «διαρρέει» το ότι θα «σπρώξει» το θέμα μέσω των FIFA/UEFA προκειμένου να μην ισχύσει κάτι τέτοιο και από την άλλη πλευρά, είναι ξεκάθαρο ότι οι πληροφορίες που αναφέρονται στον υφυπουργό Αθλητισμού, κάνουν λόγο για το γεγονός ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω.
Αθηναϊκά site μάλιστα το τελευταίο διάστημα γράφουν πως έχουν «πέσει» τηλέφωνα στα σωματεία (από την πλευρά της ΓΓΑ) που δεν έχουν εγγραφεί, ώστε να επισπεύσουν την όλη διαδικασία διότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα βρεθούν προ -σοβαρών- εκπλήξεων. Και αυτό διότι όχι μόνο δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ, αλλά δεν θα έχουν και δικαίωμα χρήσης των γηπέδων που ανήκουν στους δήμους.
Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό, έτσι; Πραγματική βόμβα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αφού δεν είναι ένα και δυο σωματεία (σε κάθε Ένωση) που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο, αλλά σαφέστατα πολύ περισσότερα. Και το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι ένα και μοναδικό:
Θα… πετάξουν «εκτός» τα μισά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας; Υπήρξε ποτέ κυβέρνηση στην Ελλάδα που να έχει δείξει τέτοια «πυγμή» σε θέματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό; Ειλικρινά, προσωπικά δεν θυμάμαι.
Επίσης στο μυαλό μου «στροβιλίζει» και κάτι ακόμα. Σε μια προεκλογική περίοδο (στην οποία έχουμε μπει ήδη), υπάρχει άραγε κυβέρνηση που θέλει να… «σπάσει αυγά», τόσο πολύ, και με οποιοδήποτε κόστος;
Ειλικρινά έχω μεγάλη περιέργεια να δω την κατάληξη αυτής της ιστορίας (όπως και πολλοί άλλοι πιστεύω) αν και λίγο-πολύ μπορώ να «μαντέψω» το τελικό αποτέλεσμα.
Και αυτό έχει να κάνει με την εύρεση μιας λύσης, έστω και την τελευταία ώρα, που να είμαστε «όλοι αγαπημένοι και όχι παραπονούμενοι»…

Δραγάτης Δημήτρης
Πηγή: rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: