Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Κυβέρνηση – Πανδημία: Πάρε την «ατομική ευθύνη» σου και περιπάτει…

Την ίδια ώρα που ο ΕΟΔΥ ήδη προβλέπει νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού το Φθινόπωρο και οι υγειονομικοί ζητούν με κάθε τρόπο την ενίσχυση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση επιστρατεύει για πολλοστή φορά την… «ατομική ευθύνη» και αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας και κυρίως την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας.
Οι κυβερνώντες επιδιώκουν για μια ακόμα φορά να… καταργήσουν την πανδημία, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου για τις υγειονομικές συνθήκες στις οποίες έχουν οδηγήσει τη χώρα για να υπηρετούν τους φίλους τους ολιγάρχες, μεγαλοξενοδόχους, μετόχους αεροπρικών εταιρειών και εφοπλιστές ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη τους και τους επόμενους μήνες.
Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο ΣΚΑΙ σημείωσε πως «στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι που θα συστήνεται η χρήση της», κάνοντας λόγο για μια νέα… «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία. «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», ανέφερε χαρακτηριστικά, πετώντας στην κυριολεξία το μπαλάκι των ευθυνών στον κόσμο. Φυσικά για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ούτε λόγος…
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ο Θ. Πλεύρης το απέκλεισε, επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού. «Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να μην διασαλευτεί η οικονομική δραστηριότητα, ό,τι αυτό κι αν συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Για τα σχολεία υπογράμμισε ότι και εκεί θα επικρατήσει η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών, λέγοντας ότι οι συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: