Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ διαψεύδουν το μπλόκο στη β' δόση του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Ελλάδα

Αίσθηση προκάλεσε η πληροφορία που μετέδωσε σήμερα το ieidiseis για εμπλοκή με τη δεύτερη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης, λόγω θεμάτων που σχετίζονται με το κράτος δικαίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι κόπηκε η δόση που επρόκειτο να εκταμιευτεί στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου και ότι οι λόγοι σχετίζονται με καθυστέρηση της κυβέρνηση να εφαρμόσει τους συμφωνημένους στόχους για το κράτος δικαίου. Οι ίδιες πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα αναφέρουν πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, θεωρούν αδύνατο να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση.
Ωστόσο, αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών το διαψεύδουν, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει καν κατατεθεί ακόμα σχετικό αίτημα και αυτό θα γίνει τον Σεπτέμβριο.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε σχετικά το εξής: «Δυο χρόνια ο ΠΘ τάζει δις από το αισχρό Ταμείο Ανάκαμψης τα οποία του έταξε η τρόικα. Τώρα, η ίδια η τρόικα τα παρακρατά για παραβιάσεις του "κράτους δικαίου" - περίπου κάτι σαν να σε εγκαλεί η μαφία για υπερβολική βία. Έτσι καταλήγει κάθε μνημονιακός ΠΘ!»
Εδώ και μήνες ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει τη σύσταση επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Ωστόσο η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για διαφάνεια γύρω απ' τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: