Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

«Ακρίβεια Μητσοτάκη με διψήφιο πληθωρισμό για 5ο συνεχόμενο μήνα»

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την παγίωση του πληθωρισμού σε πολύ υψηλά επίπεδα, στο 11,4% τον Αύγουστο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα σε διψήφιο ποσοστό και πάνω από δύο μονάδες υψηλότερος από τον μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης», υπογραμμίζουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθωρισμός τον Αύγουστο σημείωσε αύξηση 11,4%, από αύξηση 11,6% τον Ιούλιο και έναντι αύξησης 1,9% τον Αύγουστο πέρυσι.
Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα κυμαίνονται από 17,1% έως 25,5%, ενώ και στον ηλεκτρισμό, την ενέργεια και τα καύσιμα οι αυξήσεις είναι πολλαπλάσιες του γενικού δείκτη, με αποκορύφωμα την αύξηση 261,3% στο φυσικό αέριο. Η ακρίβεια Μητσοτάκη δεν χτυπάει λοιπόν όλους το ίδιο. Κυρίως υποφέρουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».
Και σχολιάζοντας πως «με αυτή την κυβέρνηση η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, η αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων, η υπερχρέωση και ο κίνδυνος λουκέτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν γίνει κανόνας. Ένα κανόνας που πρέπει να ακυρωθεί».
Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης σημείωνουν ότι «όσο πιο σύντομα φύγει η κυβέρνηση που φτωχοποιεί βίαια την κοινωνία, που καταπατά δημοκρατικές αρχές, θεσμούς και δικαιώματα, τόσο συντομότερα θα ανασάνει η κοινωνική πλειοψηφία».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: