Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα

Ν. Ηλιόπουλος: Να αποχαρακτηρίσουν όλα τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση • Γ. Οικονόμου: «Για άλλα πήγαινε η εξεταστική και άλλα βγαίνουν»
Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία έχουν αποδυθεί σε αγώνα να διαστρέψουν την ουσία του σκανδάλου των υποκλοπών με αφορμή την παρακολούθηση του τέως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα. Σφοδρή είναι η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που ζητά να αποχαρακτηρίσουν όλα τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση.
 Ο ίδιος ο Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», επανέλαβε ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την παρακολούθησή του, επισημαίνοντας πάντως ότι περιμένει επίσημες τοποθετήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα.
«Επί 15 μέρες λέγονταν δύο ψέματα, είχαν κατατεθεί και σε αρμόδιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όχι μόνο διαρρέονταν. Χθες έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση. Υπήρξε και μια δικαιολογία: ότι εγώ ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, διαπραγματευόμουν την πώληση, νησιών, εκτάσεων κ.λπ. και ότι ήμουν διαχειριστής εταιρείας συριακών συμφερόντων στην αρχή, αραβικών μετά», είπε και πρόσθεσε ότι «Ήταν αδύνατο να διαπραγματευτώ πώληση που είχε ολοκληρωθεί 1 με 2 χρόνια πριν. Αν εγώ ήμουν διαχειριστής κάποιας εταιρείας, μπορεί να ελεγχθεί, είναι πάρα πολύ εύκολο».
Νάσος Ηλιόπουλος: «Να αποχαρακτηρίσουν όλα τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση»
Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, επικαλούμενος όσα έγιναν γνωστά από τις καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια συγκάλυψης επικαλούμενη το απόρρητο».
«Όπως έδειξαν οι καταθέσεις στην εξεταστική του κ. Δραβίλλα, επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Σαμαρά και του κ. Ρουμπάτη, επικεφαλής της υπηρεσίας επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον της επιτροπής δεν υπάρχει κανένα απόρρητο. Αντίθετα, ο κ. Κοντολέων, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, πήγε και δήλωσε ότι δεν θα πει τίποτα».
Ειδικά για την υπόθεση Πιτσιόρλα, τόνισε ότι «δεν φοβόμαστε τίποτα, γι' αυτό είπαμε από την πρώτη στιγμή στην κυβέρνηση -και το λέμε και τώρα- να αποχαρακτηρίσουν όλα τα έγγραφα που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση», σημειώνοντας ότι η υπόθεση έχει ξεκινήσει το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά, ότι υπήρξε εντολή παρακολούθησης από την ΕΥΠ «και ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε παρενέβη σε αυτή τη διαδικασία».
«Δεν γνωρίζω αν κάποιοι φαντάζονται μια χώρα στην οποία ο πρωθυπουργός θα παρεμβαίνει στην ΕΥΠ για να σταματά ή να ξεκινά έρευνες», σχολίασε.
Και επισήμανε ότι «αυτός που δίνει εντολές για παρακολουθήσεις και συντονίζει έναν κοινό παρακρατικό μηχανισμό ανάμεσα σε ΕΥΠ και Predator είναι ο αποτυχημένος κυπατζής, ο κ. Μητσοτάκης».
«Αναρωτιόμαστε», σχολίασε, «αν η Ν.Δ. μπορεί να αποχαρακτηρίσει τα έγγραφα που αφορούν τις υποθέσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη».
«Επίσης, πρέπει επιτέλους να μας απαντήσει η κυβέρνηση αν ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Κουκάκης και ο κ. Σπίρτζης αποτελούν εθνικό κίνδυνο, αν θα γυρίσουμε στις εποχές του '50, όταν οι αντίπαλοι της Δεξιάς ήταν εθνικός κίνδυνος και παρακολουθούνταν», επισήμανε.
Ν.Δ.: Τσίπρας, συνώνυμο του ψεύδους
Σχολιάζοντας την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:
«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο κ. Τσίπρας είναι συνώνυμο του ψεύδους. Λίγες μόλις ημέρες αφότου διαβεβαίωνε κατηγορηματικά από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ότι ουδέποτε παρακολουθούνταν πολιτικοί στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, διαψεύστηκε από τον ίδιο τον διοικητή της ΕΥΠ επί ημερών του, ο οποίος επιβεβαίωσε την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί γι' αυτήν».
Επισημαίνει επίσης ότι παρακολουθούνταν πολιτικοί «και μάλιστα, υπουργός της κυβέρνησής του και το γνώριζε και όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, με τη μεγαλύτερη άνεση ισχυρίστηκε το αντίθετο. Ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει διαρκώς κάτι που ξέρουν καλά όλοι οι Έλληνες: Το πιο εύκολο πράγμα για εκείνον είναι το ψέμα».
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που ερωτηθείς για το ζήτημα της παρακολούθησης του Στέργιου Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ δήλωσε ότι «για άλλα πήγαινε η εξεταστική και άλλα βγαίνουν».
«Αποδεικνύεται η υποκρισία του κ. Τσίπρα και ότι η ΕΥΠ επί των ημερών του παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα», είπε και, διαστρέφοντας τα πράγματα, ενώ η κυβέρνηση επιμένει στο «δεν ξέρω, δεν είδα» για τις υπόθεση Ανδρουλάκη, Σπίρτζη, αλλά και των Κουκάκη και Μαλιχούδη, πρόσθεσε ότι «έπρεπε να έρθει στο φως η υπόθεση Ανδρουλάκη για να αποκαλυφθεί» η υπόθεση Πιτσιόρλα, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας είχε συνεχή ενημέρωση παρότι η ΕΥΠ δεν υπαγόταν τότε στον πρωθυπουργό».
«Αναμένουμε απαντήσεις», είπε. Επίσης, ανέφερε πως δεν έχει δει να διαψεύδεται η παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ. «Αν υπάρχει κατηγορηματική διάψευση είμαι έτοιμος να διορθώσω», σημείωσε.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: