Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Το μακελειό της Ουκρανίας και η λεηλασία των λαών, έφερε κέρδη 200 δισ. δολαρίων στις πετρελαϊκές της Δύσης

Στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία καθημερινά πέφτουν ανθρώπινα κορμιά… Εκατομμύρια άνθρωποι έγιναν πρόσφυγες. Οι λαοί της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου γίνονται θύματα μια πρωτοφανούς ακρίβειας και ληστρικής λεηλασίας των εισοδημάτων τους! Άνθρωποι τρέμουν από το κρύο και άλλοι χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν.
Αλλά πίσω από το μακελειό σε βάρος των λαών κρύβονται αστρονομικά κέρδη! Μια «χούφτα» πολυεθνικές και οι μέτοχοι τους θησαυρίζουν πατώντας πάνω σε πτώματα και ανθρώπινες τραγωδίες ενεργειακής φτώχειας, ανέχειας και πρωτοφανούς αισχροκέρδειας. O πόλεμος και η ενεργειακή κρίση που ακολούθησε (και σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκε μέσα στα καπιταλιστικά χρηματιστήρια) αποτελεί για τους μετόχους των πολυεθνικών μια πηγή πλουτισμού…
Οι μεγαλύτερες εταιρείες ορυκτών καυσίμων της Δύσης αναμένεται να έχουν συνολικά κέρδη σχεδόν 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022 σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv!!!
Συγκεκριμένα οι πέντε μεγαλύτερες πολυεθνικές αυτής της καπιταλιστικής δράκας είχαν καθαρά κέρδη το 2022:
— Η BP για το 2022 ανακοίνωσε αστρονομικά κέρδη ύψους 27,7 δισ. δολαρίων. Υπερδιπλάσια σε σχέση με το 2021 όταν είχε κέρδη 12,8 δισ. δολάρια, καθώς οι τιμές των ορυκτών καυσίμων εκτινάχθηκαν στα ύψη. Το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ κερδών της BP ήταν 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008, όταν και η πάλι η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία βυθιζόταν στην κρίση.
— H ολλανδο-βρετανική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Shell ανακοίνωσε κέρδη 40 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2022!
— Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός Exxon Mobil είχε κέρδη 56 δισ. για το 2022, σημειώνοντας ένα ιστορικό υψηλό για τη δυτική πετρελαϊκή βιομηχανία.
— Τα κέρδη της αμερικάνικης Chevron το 2022 ανήλθαν στο ποσό ρεκόρ των 36,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα δικά της δεδομένα.
— Τα κέρδη της γαλλικής Total το 2022 ανήλθαν στο ποσό περίπου των 35 δισ. δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτά είναι τα κέρδη τους! Που κτίζονται πάνω στο αίμα, τους πολέμους, τις καταστροφές και τη λεηλασία των λαών…

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: