Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Αποφάσεις Δ.Σ. Super League 2

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 συνεδρίασε χθες 09/02/23 λαμβάνοντας ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:
  • Συνέχιση της προτέρας απόφασης περί αναγκαστικής αναστολής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2 επ’ αόριστον.
  • • Αντικρούει τις συκοφαντίες, εις βάρος των ομάδων μας και συνολικά της κατηγορίας, δηλώνοντας πως όλες οι ΠΑΕ τα τελευταία τρία χρόνια έχουν στηρίξει με ιδίους πόρους τις υποχρεώσεις τους, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της Πολιτείας περί του αντιθέτου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ποδοσφαιρικού προϊόντος της Super League 2.
  • Ρητά και κατηγορηματικά αναφέρουμε ότι στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχουν Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες – μέλη μας, οι οποίες λαμβάνουν μέρος στη χειραγώγηση αγώνων, εμείς πρωτίστως θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την αποβολή τους από το Πρωτάθλημα. Το προεδρείο ενθαρρύνει όλες τις ομάδες να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα.
  • Ανακοινώνουμε τη σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λεουτσάκο και τους Προέδρους των κάτωθι ομάδων: ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Νταβέλη, ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης κ. Μονεμβασιώτη, ΠΑΕ Athens Kallithea κ. Τσιολέκα, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου, ΠΑΕ Κηφισιά κ. Πρίτσα, η οποία θα ζητήσει επίσημα συναντήσεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των πολύ σοβαρών θεμάτων που έχουν προκύψει.

Εκφράζουμε την αγωνία μας ότι σε περίπτωση μη εξεύρεσης δίκαιης λύσης, καθίσταται ανέφικτη η συνέχιση του πρωταθλήματος, γεγονός που θα αποτελέσει μελανό στίγμα στην ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας μας.
Είμαστε πάντα δεκτικοί στο συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο και ελπίζουμε, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αντιληφθούν τα προβλήματα βιωσιμότητας της Super League 2 και να συμβάλουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την εξεύρεση λύσεων, ώστε να πετύχουμε το αμοιβαία επωφελές τόσο για την Πολιτεία όσο και για εμάς.

Ανακοίνωση
Με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του προέδρου της SL1 για τις νόμιμες διεκδικήσεις όλων των μελών της SL2, η αρμόδια επιτροπή διεκδίκησης που πρόσφατα συστήθηκε, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα μέλη της SL2 ομόφωνα και εξόχως θεσμικά αποφασίζουν για τα νόμιμα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο επιβάλλεται να λειτουργεί με κανόνες και σεβασμό στους θεσμούς, είτε αυτοί είναι αρεστοί είτε όχι.
Για αυτό και εμείς, στο πλαίσιο του διαλόγου που επιθυμούμε με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, θα ζητήσουμε συνάντηση και με το προεδρείο της SL1, χωρίς μεμονωμένες συναντήσεις με ποδοσφαιρικούς παράγοντες.
Αναμένουμε στη πρόσκληση που θα αποστείλουμε αρμοδίως, να αποδειχθεί εάν οι συκοφαντικές και απαξιωτικές απόψεις του προέδρου της SL1 εκφράζουν ή όχι το σύνολο των μελών της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: