Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ειρήνη και δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη

Ένας σχεδόν μήνας πολέμου, ένας μήνας ανελέητων βομβαρδισμών, ένας μήνας που τα αθώα θύματα, κυρίως παιδιά και γυναίκες, στοιχειώνουν την καθημερινότητά μας. Ένας σχεδόν μήνας κορύφωσης της γενοκτονίας των Παλαιστινίων.
Κάθε μέρα που περνάει, οι θάνατοι αμάχων στη Γάζα αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό. Πάνω από 8.500 είναι πλέον οι άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί στη λωρίδα της Γάζας, σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή που συνεχίζεται. Σχεδόν τα μισά είναι παιδιά, ενώ χιλιάδες ακόμη αγνοούνται κάτω από τα ερείπια!
Η πλήρης πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ, που έρχεται έπειτα από τον 16ετή παράνομο και απάνθρωπο αποκλεισμό της και που σήμερα εμποδίζει την είσοδο νερού, τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων, υποβάλλει πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε συλλογική τιμωρία, τους αφήνει να λιμοκτονούν και τους αρνείται το δικαίωμα στη ζωή.
Το Ισραήλ με τη βοήθεια των Η.Π.Α. και την ανοχή της Ε.Ε., καταπατώντας το διεθνές δίκαιο, αγνοώντας τις συστάσεις του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε., φαίνεται αποφασισμένο να το πάει μέχρι τέλους, χωρίς καν να υπολογίζει τις δικές του απώλειες. Η απόλυτα καταδικαστέα επίθεση της Χαμάς σε καμιά περίπτωση δεν νομιμοποιεί τη συλλογική τιμωρία ενός ολόκληρου λαού.
Απέναντι σ’ αυτή τη σφαγή, η σιωπή είναι συνενοχή.
Η Ελλάδα δεν μπορεί με την αποχή της από τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. να αρνείται να σταθεί στο πλευρό των αμάχων. Οφείλει να ζητήσει την άμεση κατάπαυση του πυρός και η διεθνής κοινότητα να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της, για να τερματιστεί η πρωτοφανής αιματοχυσία και να ανοίξουν διάδρομοι ανθρωπιστικής βοήθειας τώρα.
Σε αυτήν την συγκυρία και με δεδομένο ότι στη δική μας λογική δεν υπάρχουν μικρές ή μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, η αλληλεγγύη  είναι η απάντησή μας.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διαδηλώνουν για να σταματήσει η σφαγή, να δικαιωθούν οι αγώνες του παλαιστινιακού λαού, να εφαρμοστούν επιτέλους οι διεθνείς συμφωνίες και να ιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος.
Καλούμε τους πολίτες της Πέλλας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2023, ώρα 12 το μεσημέρι, στην πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος Γιαννιτσών), με σύνθημα «Ειρήνη και δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη» και ομιλητή τον εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας Ασσόκι Σέντκι.
Στηρίζουμε την καμπάνια αλληλεγγύης, που διοργανώνει η «Αλληλεγγύη για Όλους» σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, με σκοπό την αγορά ενός  ασθενοφόρου και ιατροφαρμακευτικού υλικού που θα παραδοθούν στις πληγείσες περιοχές.
Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή καταθέτοντας στον λογαριασμό:
Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ
BIC: ETHNGR AA
Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82
IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882
Όνομα Δικαιούχου: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Με την ένδειξη ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ή PALESTINE (είναι υποχρεωτικό).
  • Παρέμβαση Πολιτών Πέλλας
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών
  • Σύλλογος «Εκπαιδευτική Καινοτομία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: