Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Η γνώση και η εμπειρία γίνεται βίωμα για τους μαθητές του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών

Στο Εργαστήριο Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών είναι παράδοση χρόνων οι νέοι τα Κέντρου να φυτεύουν φυτά που θα φέρουν από το σπίτι, μέσα σε αγγεία που έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι και να τα φροντίζουν. Μοναδική και σημαντική εμπειρία για τους ίδιους.
Φέτος προστέθηκε και το φύτεμα κηπευτικών σε γλάστρα με σκοπό να μάθουν να έχουν στο σπίτι φρέσκα υλικά για να φτιάξουν σαλάτα. Η Αγγελική Παπαδοπούλου δημιούργησε μαζί τους όλη αυτή τη δράση, προσφέροντας γνώση και δημιουργική συμμετοχή για τα άτομα του Κέντρου. Στο Εργαστήριο συζήτησαν ακόμη για τις γεύσεις, τις συνταγές, την υγεία, την διατροφή, την οικονομία.
Με μεγάλη χαρά και συστηματική συμμετοχή οι ωφελούμενοι έμαθαν να φτιάχνουν και να τρώνε φρουτοσαλάτες, αρωματικές σαλάτες και βέβαια μετά να τις απολαμβάνουν σε περίεργα σκεύη του εργαστηρίου, που έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι!
Τα φυτά του μικρού τους κήπου, διάλεξαν και προμηθεύτηκαν οι νέοι του Κέντρου, από την Λαϊκή Αγορά κάνοντας έτσι μια άλλη βιωματική παρουσία στον τρόπο συναλλαγής και επιλογής προϊόντων. Ευχαριστούμε τον κ. Γουναρόπουλο για την ευγενική δωρεά του.
Η προσπάθεια στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες της ΔΗΚΕΠΑΠ, είναι καθημερινή μέσα από δράσεις που επιβεβαιώνουν πως η γνώση και η ίδια η ζωή είναι βίωμα.
Στο ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών συνεχίζουμε για 23 χρόνια να μαθαίνουμε μέσα από την χαρά της δημιουργίας και της απόκτησης εμπειριών βιωμένης ζωής, μέσα στον χώρο του Κέντρου και μέσα στην κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: