Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Κοινωνία σε Κίνηση: Ευθιξίας συνέχεια...

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθμ. 1832/2023 απόφασή του απέρριψε την αγωγή της εταιρείας «ΕΣΤΙΑ ΠΑΛΛΑΣ Α.Ε.» κατά του Δήμου, εξαφανίζοντας την οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας με την οποία είχε αναγνωριστεί η υποχρέωση του Δήμου να καταβάλει εντόκως το ποσό των 2.487.708,59 € ως διαφυγόντα κέρδη.
Συγχαίρουμε τη νομική σύμβουλο του Δήμου κ. Πέτκου Χρυσούλα, η οποία με την ανάληψη των καθηκόντων της το 2015 πιστώνεται την ορθολογική αντιμετώπιση της υπόθεσης, καθώς και τους νομικούς συμπαραστάτες στην κατ’ έφεση δίκη.
Το αποτέλεσμα της δίκης δεν αίρει σε καμία περίπτωση τις σοβαρότατες ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που λίγο έλειψε να υποθηκεύσει για δεκαετίες το μέλλον του Δήμου μας, ούτε απαντά στα ερωτήματα που τέθηκαν από το συνδυασμό μας, τα οποία έχουν παραμείνει αναπάντητα ως σήμερα.
Αντί λοιπόν να δοθούν οι απαντήσεις αυτές, με περίσσιο θράσος πρώην και νυν Δήμαρχος κύριοι Γιάννου – Μουράτογλου, χωρίς να αντιλαμβάνονται την διαφορά μεταξύ τελεσίδικης και αμετάκλητης απόφασης, απαιτούν συγγνώμη από το νέο Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσεπκεντζή για τα ερωτήματα που έθεσε ώστε οι πολίτες να λάβουν γνώση σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης τους.

Ρωτάμε λοιπόν για άλλη μια φορά ώστε να αντιληφθούν όλοι πως φτάσαμε ως εδώ:
1.Ποιος εξαφάνισε το εξώδικο;
2.Γιατί δεν απαντήσατε στο εξώδικο του 2011 και στην αίτηση της εταιρείας το 2015;
3.Οι δικηγόροι της εταιρείας σχετίζονται με Δημοτικούς Συμβούλους ή είναι τοποθετημένοι σε Νομικά πρόσωπα του Δήμου Έδεσσας και στα Δ.Σ. αυτών;
4.Έχουν εκπροσωπήσει δικηγόροι της εταιρείας τον πρώην Δήμαρχο Έδεσσας;
5.Ποιοι δικηγόροι υπέγραφαν τα εξώδικα της εταιρείας;
6.Ερωτηθείς ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τύχη του απολεσθέντος εξωδίκου, απάντησε: «ρωτήστε τους δικηγόρους». Ποιους άραγε εννοούσε;
Μήπως, λοιπόν οι πραγματικοί σύμμαχοι στην επίλυση του ζητήματος ήταν εκτός του συνδυασμού σας κ. Μουράτογλου, και ευρίσκονταν στην πλευρά της τότε αντιπολίτευσης;
Μακάρι να παραμείνετε την προσεχή πενταετία στην πόλη της Έδεσσας, τιμώντας την βούληση των συνδημοτών μας, υπηρετώντας τους αυτή την φορά από την θέση της αντιπολίτευσης.
Εάν το πράξετε θα έχετε την ευκαιρία να απαντήσετε επιτέλους (έχοντας αμέριστο συμπαραστάτη και τον κ Γιάννου) για υποθέσεις του Δήμου όπως τα λατομεία, η αφαίρεση εξοπλισμού του Ξενία, η εκκαθάριση της τουριστικής, οι συμβάσεις απορριμμάτων και τα κοινά απορριμματοφόρα σε προσφιλή μέρη, τις ρευματοδοτήσεις και ότι άλλο ήθελε προκύψει από 01/01/2024.
Έτσι σεμνά και ταπεινά θα πληροφορούμε τον πολίτη, εσείς θα απαντάτε και εμείς όπου κάνουμε λάθος θα ζητάμε συγγνώμη!
Αυτό ορίζει ο πολιτικός πολιτισμός! Καλή θητεία σε όλους μας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: