Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Άρης Νησίου (0 - 1)0 - 4. Black Sunday!

Στο γήπεδο της Πέλλας, ο Άρης Νησίου χωρίς να πιάσει μάλιστα σπουδαία απόδοση, πιο μεθοδικός, πιο ψύχραιμος και εκνευριστικά αποτελεσματικός κυρίως στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, έφτασε σε μια άνετη, δίκαιη και παρά φύση ευρεία όμως για την γενικότερη εικόνα του αγώνα, νίκη.
Οι γηπεδούχοι έκαναν αυτό που τείνει να γίνει μόνιμή τους κακή συνήθεια από την αρχή της φετινής περιόδου στους περισσότερους αγώνες τους, ξεκινώντας για πολλοστή φορά το παιχνίδι νωθρά, νωχελικά και ανυπόμονα, δίνοντας παράλληλα την ευχέρεια στους όχι πολύ καλύτερους, ούτε ιδιαίτερα επικίνδυνους φιλοξενούμενους, να αποκτήσουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, να πατάνε πιο σίγουρα στο γήπεδο και στην μιάμιση κυριολεκτικά καθαρή ευκαιρία που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο, αρχικά να απειλήσουν και λίγο αργότερα να πάρουν και το προβάδισμα στο σκορ (με κοντινό πλασέ του Σαπουντζή στο 10'). Αυτές ήταν και οι πιο αξιόλογες πολύ καλές φάσεις της ομάδας του Άρη Νησίου, σε αντίθεση με τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας, παρά την αργοπορημένη αφύπνισή του ξοδεύοντας άκαρπα και φλύαρα περίπου μισή ώρα αγώνα, ήταν αυτός που δημιούργησε τις 4-5 πολύ καλές φάσεις και στις περισσότερες απ' αυτές τις καθαρές ευκαιρίες, χωρίς όμως να βρει το πολυπόθητο στόχο για να φτάσει καταρχήν στην ισοφάριση και με βάση την εικόνα, την απόδοση και τις φάσεις του σ' αυτό το διάστημα μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, ακόμη και στην ανατροπή.
Παρά το πολύ καλό «κλείσιμο» του πρώτου ημιχρόνου, το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έμελλε να είναι όχι μόνο χειρότερο του πρώτου, αλλά και πιο οδυνηρό για τους γηπεδούχους, που σ' αυτό το χρονικό διάστημα και χωρίς να προδιαθέτει κάτι για μια τέτοια εξέλιξη, κυριολεκτικά κατέρρευσαν... Αφού σχεδόν με την έναρξη οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν χάνοντας την ευκαιρία του αγώνα σε κενό τέρμα, κι αμέσως μετά επωφελούμενοι κάκιστη αμυντική αντίδραση των γηπεδούχων, πέτυχαν και δεύτερο τέρμα (Γκέσιος 50'), βάζοντας πιο στέρεες βάσεις για την νίκη. Κι αφού η Πέλλα δεν ευτύχησε να μειώσει το σκορ στην επόμενη φάση και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, χάνοντας μια ακόμη πολύ καλή ευκαιρία μπροστά στο τέρμα του Βαλαβάνη, σε μια κόντρα επίθεση, ήρθαν σε διάστημα πέντε λεπτών το τρίτο και το τέταρτο τέρμα για την ομάδα του Νησίου (Γκίνης 65', Καραουλάνης 70'), οριστικοποιώντας ουσιαστικά την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα. Το υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα με τις 2-3 καλές χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων και το χαμένο πέναλτι των φιλοξενουμένων (Κιόρτσης 85', απλά ήταν τα διαδικαστικά μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Βαριά ήττα για τους γηπεδούχους, πληθωρική που θα μπορούσε να είναι και πληθωρικότερη νίκη για τους φιλοξενούμενους αν ευστοχούσαν στην εκτέλεση πέναλτι, που ως τέτοιες όμως δεν αποτυπώνουν με ακρίβεια την μορφή του αγώνα, έστω κι αν είναι αναμφισβήτητα απόλυτα δίκαιη η επικράτηση του Άρη Νησίου.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς να κρίνει την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα με τις αποφάσεις της η διαιτητική τριπλέτα, πλην κάποιων άνευ σημασίας μικρολαθών και μια δυο αμφισβητούμενων περιπτώσεων οφσάιντ και για τις δύο ομάδες.
Οι δύο προπονητές Αμπιντίν και Σαπουντζής χρησιμοποίησαν τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:


Δεν υπάρχουν σχόλια: