Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Εθνικός Γιαννιτσών - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (1 - 0)1 - 1. Πήρε ότι ζήτησε με ρεαλισμό...

Στην Νέα Τραπεζούντα, σ' ένα παιχνίδι χωρίς καλό ρυθμό στο μεγαλύτερό του διάστημα, αλλά με πολλές δυνατές μονομαχίες στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο που δεν επέτρεπε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και δυσχέρανε τις ομαδικές και ατομικές δημιουργικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν, ο πρωτοπόρος Εθνικός Γιαννιτσών υποχρεώθηκε στην πρώτη απώλεια βαθμών στην έδρα του, από τον ψυχωμένο, ρεαλιστή και πιο «διαβασμένο» χθες Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας.
Γενικά λίγες οι καλές στιγμές και οι καθαρές ευκαιρίες του αγώνα, με τους γηπεδούχους που είχαν την φλύαρη γηπεδική υπεροχή σε όλη σχεδόν την διάρκεια, να είναι αυτοί που δημιούργησαν κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, τις καλύτερες προϋποθέσεις και μερικές σχετικά επικίνδυνες φάσεις για κάποιο τέρμα εκτός των δύο πέναλτι που δικαίως τους δόθηκαν, με το δεύτερο με εύστοχη εκτέλεση του Στεφανίδη, να τους δίνει λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου και το προσωρινό προβάδισμα στο σκορ (στο πρώτο πέναλτι 20 λεπτά νωρίτερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής νικήθηκε από τον νεαρό τερματοφύλακα της Πέλλας Βασίλα, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα). Οι φιλοξενούμενοι σ' αυτό το χρονικό διάστημα είχαν μόνο παθητικό ρόλο, προσπαθώντας περισσότερο να έχουν μεσοαμυντικές απαντήσεις σε κάθε επιθετική απειλή, ενώ όσες φορές προσπάθησαν να βγουν μπροστά, το έκαναν νωχελικά και μόνο μέχρι τα όρια της μεγάλης περιοχής των αντιπάλων, με ημιτελείς προσπάθειες, με αποτέλεσμα να μην καταγράψουν καμία ουσιαστική τελική προσπάθεια.
Στο δεύτερο μέρος και κυρίως μέχρι την ισοφάριση των φιλοξενουμένων με ωραία κοντινή εκτέλεση και πλασέ του Μήτκα (με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να δημιουργεί παράδοση με αντίπαλο τον Εθνικό), μετά από έξυπνη γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Βογιατζή και τελική πάσα μισό γκολ του Μπουράκη (70'), με την άμυνα των γηπεδούχων να πιάνεται εντελώς ανοργάνωτη, δεν δημιουργήθηκε η παραμικρή σοβαρή φάση μπροστά στα δύο τέρματα, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά γηπεδική φλύαρη υπεροχή και πάλι και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν όχι όμως με πειστικό τρόπο. Εξαίρεση μια επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Φυτανίδη από πλάγια, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σαββουλίδη, που ήταν και η μοναδική τελική προσπάθεια της Πέλλας μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Μετά την ισοφάριση, κι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω δίκαιης αποβολής του Παναγιωτέλη (77'), οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους σε μια προσπάθεια μεγαλύτερης πίεσης για ένα δεύτερο τέρμα, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι δυο τρεις καλές φάσεις που δημιούργησαν, είτε αποκρούστηκαν από την άμυνα και τον τερματοφύλακα της Πέλλας, είτε οι ποδοσφαιριστές τους αστόχησαν. Το ρίσκο της πιο πιο ανοιχτής άμυνας του Εθνικού, η Πέλλα δεν το εκμεταλλεύθηκε, ακόμη κι όταν της δόθηκαν μερικές φορές οι ευκαιρίες για κάτι πολύ καλύτερο. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν και νωρίτερα της αποβολής, περίπου για ένα πεντάλεπτο και πάλι με 10 ποδοσφαιριστές, όταν «ανακαλύφθηκε» κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι και όχι πριν το ξεκίνημα του αγώνα, ότι ποδοσφαιριστής της (και πολλοί άλλοι φυσικά σε όλα τα ερασιτεχνικά γήπεδα του νομού, και της επικράτειας, αλλά και στον αντίπαλό της), φορούσε παπούτσια με 6 σιδερένιες τάπες από τις συνολικά 10, ενώ ο κανονικός αριθμός ακόμη διερευνάται, με τις απόψεις διαφόρων ειδικών και ανειδίκευτων, να διίστανται!
Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται μάλλον δίκαιο και λόγω των αγωνιστικών προσπαθειών των δύο ομάδων, αλλά και λόγω των πολύ κακών γηπεδικών συνθηκών, που δεν ευνοούσαν για κάτι πιο ποιοτικό και πολύ περισσότερο πιο αποτελεσματικό.
Δίκαιες και σωστές σχεδόν όλες οι αποφάσεις του ρέφερι και των βοηθών στις σημαντικότερες φάσεις της αναμέτρησης, σ' ένα δύσκολο γήπεδο για σωστές αποφάσεις κι απ' αυτούς, εκτός ίσως της κακής θέσης του πρώτου βοηθού στην επίτευξη του γκολ της Πέλλας, που όμως ακόμη κι εντελώς τυχαία, όπως φαίνεται τουλάχιστον από το βίντεο και την παγωμένη φωτογραφία της φάσης, κι όπως προδίδουν οι γραμμές του γηπέδου και οι θέσεις των παικτών, περίπτωση οφσάιντ για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι εκτός των άλλων, δεν υπάρχει.
Βίντεο με φάσεις και γκολ αργότερα... 
Οι δύο προπονητές Χαρπίδης και Αμπιντίν είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποιήσαν τους εξής ποδοσφαιριστές:


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: