Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Στη Βόρεια Μακεδονία για ψώνια

Εκατοντάδες αυτοκίνητα περνούν κάθε πρωί τα σύνορα και χιλιάδες πολίτες πάνε στη Βόρεια Μακεδονία για ψώνια, βενζίνη και ιατρικές υπηρεσίες.
Πού να το φαντάζονταν οι γαλάζιοι «μακεδονομάχοι» του 2018 πως με γαλάζια κυβέρνηση οι κάτοικοι της Μακεδονίας θα έκαναν ουρές στα σύνορα για να πάνε να ψωνίσουν στα σούπερ μάρκετ της Βόρειας Μακεδονίας. Πού να το φαντάζονταν οι υπερπατριώτες πως θα υπήρχαν συμπατριώτες τους που θα έκαναν ουρές στα βενζινάδικα του γειτονικού κράτους, όπως εξακολουθούν να το αποκαλούν μη θέλοντας να λερώσουν το στόμα τους με την επίσημη ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας. Πού να το φαντάζονταν πως θα έρχονταν έτσι τα πράγματα και η ακρίβεια θα τους ανάγκαζε να ρίξουν τα μούτρα τους και να πηγαίνουν να φτιάξουν τα δόντια τους στους παραχαράκτες της Ιστορίας τους. Είναι, βλέπεις, που έχει ο καιρός γυρίσματα και τώρα κάποιοι παλεύουν να τα βολέψουν ψωνίζοντας εκεί που έφτυναν, γιατί καλός ο τσάμπα πατριωτισμός, αλλά είναι η φτήνια του σούπερ μάρκετ και η τιμή της αμόλυβδης που σε κάνουν να ξεχνάς και μεγαλέξαντρους και ήλιους της Βεργίνας.
Και εκεί που περίμεναν πως με τη Νέα Δημοκρατία θα ακυρωνόταν η προδοτική Συμφωνία του Τσίπρα, όχι μόνο δεν πήραν το όνομα πίσω, αλλά υποχρεώνονται τώρα να αφήνουν και τον μισό μισθό τους στα ταμεία των σφετεριστών της μίας και μοναδικής Μακεδονίας τους. Εκεί έφτασαν. Γιατί, όπως αποκάλυψε προχθές το βράδυ ένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, εκατοντάδες αυτοκίνητα περνούν κάθε πρωί τα σύνορα και χιλιάδες πολίτες πάνε στη Βόρεια Μακεδονία για ψώνια, βενζίνη και ιατρικές υπηρεσίες. Μια καθημερινότητα που χιλιάδες πολίτες τη μετρούν στις εξωφρενικές διαφορές τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και τους κάνει να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν οι πόλεμοι που ο Μητσοτάκης επικαλείται για να δικαιολογήσει την ακρίβεια που θερίζει την ελληνική αγορά να μην αγγίζουν την αγορά των πάλαι ποτέ «μπατίρηδων Σκοπιανών».

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: