Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Δήμος Πέλλας: Ξεκινούν οι «Συναντήσεις τοπικής ιστορίας & τέχνης»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Πέλλας ξεκινά τις «Συναντήσεις τοπικής ιστορίας & τέχνης». Ο νέος κύκλος εκδηλώσεων θα αποτελείται από διαλέξεις γύρω από τον πολιτισμό της Πέλλας. Επιχειρώντας να «γεφυρώσει» την απόσταση ανάμεσα στον ομιλητή και το ακροατήριο, η δομή των εκδηλώσεων θα είναι περισσότερο διαλογική, ώστε μετά την βασική εισήγηση να ακολουθεί συζήτηση για το κάθε θέμα. Οι ομιλητές στις «Συναντήσεις τοπικής ιστορίας & τέχνης» θα είναι κυρίως άνθρωποι της Πέλλας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή με σημαντικό, αλλά αθόρυβο έργο.
Η διάλεξη της πρώτης «συνάντησης» είναι από την κα Αναστασία Χατζηλιάδου, θεατρολόγο-σκηνοθέτιδα και έχει τίτλο «Επιτελώντας (σ)την κοινότητα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου. στις 7.30 μ.μ.. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (βόρεια αίθουσα).

Η κα. Χατζηλιάδου θα μιλήσει για τις τοποειδικές παραστάσεις (site-specific performances) που ανεβάζει τα τελευταία χρόνια γύρω από τον άξονα θέατρο-κοινότητα-ιστορία. Οι νερόμυλοι της Αραβησσού, τα μεταξουργεία της Γουμένισσας, οι γειτονιές και τα μνημεία των Γιαννιτσών αποτέλεσαν χώρους αναπαράστασης για να αφηγηθεί το παρελθόν της Πέλλας. Στην εκδήλωση συμμετέχει ως συνομιλήτρια η Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, θεατρολόγος-δραματουργός και μέλος ΕΕΠ του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: