Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Άρης Νησίου - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (1 - 2)1 - 3. Την άξιζε και με το παραπάνω!

Σ' ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με καλό ποδόσφαιρο κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα, αρκετές φάσεις και καλό ρυθμό για την εποχή και το βαθμολογικό... «κίνητρο» των ομάδων, ο ελλιπής και σήμερα ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας πήρε αυτό που ζήτησε, διεκδίκησε και άξιζε, απέναντι σ' έναν ικανό και ποιοτικό αντίπαλο και μια ομάδα από τις καλύτερες της κατηγορίας, όπως είναι και φέτος και τα τελευταία χρόνια ο Άρης Νησίου, που παρεμπιπτόντως προετοιμάζεται και για τον ημιτελικό του κυπέλλου που θα διεξαχθεί προφανώς σε λίγες μέρες...
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και πιο επιθετικά στο παιχνίδι και ήταν αυτοί που δημιούργησαν κι έχασαν τις πρώτες καλές ευκαιρίες της αναμέτρησης, με κύριο πρωταγωνιστή τον Εμμανουηλίδη. Όμως κόντρα στην ροή, ένα αμφισβητούμενο το λιγότερο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι (10') και επέφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων (μάλλον το κερδίζει ο πολύ έμπειρος Γκέσιος, παρά τον κάνει ο Παναγιωτόπουλος που διώχνει καθαρά την μπάλα με το αριστερό πόδι), κόντεψε για μια ακόμη φορά την φετινή χρονιά να τους φέρει σε δυσμενή αγωνιστική θέση και πίσω στο σκορ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Πέλλας είχε την απάντηση, αποκρούοντας την εκτέλεση του Καραουλάνη! Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν όπως ξεκίνησαν προσανατολισμένοι επιθετικά, κι αυτό που δεν βρήκαν στο ξεκίνημα το κατάφεραν λίγα λεπτά αργότερα (15') με τον Εμμανουηλίδη, να στέλνει την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Βαλαβάνη ανοίγοντας το σκορ. Δέκα λεπτά αργότερα κι ενώ μεσολάβησαν ευκαιρίες εκατέρωθεν με τους γηπεδούχους όμως πιο απαιτητικούς και με κλασικότερη αυτή του Δούμου, ήρθε ακόμη μία «αμφισβητούμενη» φάση, να σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους της Πέλλας. Βολέ του τερματοφύλακα της Πέλλας στην πλάτη του Κιόρτση που είχε σταθεί εμπόδιο μπροστά του, με τον επιθετικό του Άρη Νησίου, να εκμεταλλεύεται την «συγκυρία» και την μη υπόδειξη κάποιας... παράβασης από τον ρέφερι του αγώνα και να ισοφαρίζει (25'). Είχε όμως αντίδραση η ομάδα της Πέλλας, που βρήκε την ηρεμία να ψάξει και πάλι επικίνδυνες επιθετικές προσπάθειες και σε μία απ' αυτές ο Παναγιωτέλης κέρδισε πέναλτι (40'), όταν απρόσεκτα τον μάρκαρε από πίσω ο σκόρερ του Άρη Νησίου, κι ενώ αυτός ήταν έτοιμος να σουτάρει λίγα μέτρα από το τέρμα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ο «παθών», δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Κι επειδή το «τάιμινγκ» που φαίνεται από τα χρονικά σημεία και των τερμάτων εκτός από την πολύ καλή απόδοση, ήταν κι αυτό χθες με την Πέλλα, ήρθε και το τρίτο τέρμα λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (55'), με ωραία κεφαλιά του Ηλιάδη από «συστημένο» χτύπημα κόρνερ του Φυτανίδη. Οι γηπεδούχοι από κει και μετά πήραν την γηπεδική υπεροχή, αλλά κάπως ανούσια χωρίς να βρίσκουν τρόπους να απειλήσουν πειστικά, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ πιο οργανωμένοι και πειθαρχημένοι αμυντικά, ενώ έβρισκαν χώρους στην πολύ πιο ανοιχτή πλέον μεσοαμυντική γραμμή του Άρη Νησίου. Μοιραία οι πιο επικίνδυνες φάσεις δημιουργήθηκαν για τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας με τον Εμμανουηλίδη κυρίως και σε μία απ' αυτές κέρδισε και δεύτερο πέναλτι έχοντας την ευκαιρία να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι, σε μια επίσης αμφισβητούμενη φάση και ανατροπή του Εμμανουηλίδη από τον Γκόγκο, σε πάτημα εντός περιοχής του ποδιού του επιθετικού της Πέλλας (65'). Κι αυτή την εκτέλεση ανέλαβε ο Παναγιωτέλης, αλλά αυτή τη φορά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Άρη Νησίου Βαλαβάνη. Η πίεση των γηπεδούχων στο υπόλοιπο διάστημα παρά τις δυο-τρεις καλές στιγμές μεταξύ αυτών κι ένα δοκάρι στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού σε κεφαλιά του Γκέσιου, δεν είχαν αποτέλεσμα ούτε και στα 7 περίπου λεπτά των καθυστερήσεων που κρατήθηκαν από τον ρέφερι της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια σημαντική νίκη επιβεβαίωσης και ψυχολογίας.
Άριστη φιλοξενία για ακόμη φορά από τους ανθρώπους και την ομάδα του Άρη Νησίου. 
Οι δύο προπονητές κ.κ. Γκέσιος («υπηρεσιακός») και Αμπιντίν είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποίησαν τους εξής ποδοσφαιριστές:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: