Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Το κόστος της φετινής Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας στον Δήμο Πέλλας

Στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Πέλλας ως προς την ενίσχυση της διαφάνειας, την ενημέρωση των πολιτών και ενθάρρυνση της συμμετοχικότητας, αλλά και του οικονομικού εξορθολογισμού του Δήμου, παρατίθενται τα παρακάτω οικονομικά στοιχεία που αφορούν σε εκδηλώσεις κατά τη περίοδο της αποκριάς:
Το έτος αναφοράς συγκριτικά είναι το 2023.
❶Καρναβάλι Κρύας Βρύσης: Το 2023 δαπανήθηκαν 18.434,00.
Η φετινή εκδήλωση κόστισε στον Δήμο Πέλλας 17.500,00 μέσα στα οποία συνυπολογίστηκαν και οι δαπάνες για το καρναβάλι της Πέλλας. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία συμπεραίνεται ότι υπήρξε αποδοτική διαχείριση πόρων για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2024.
❷Καρναβαλικό Πάρτι Τσικνοπέμπτης στα Γιαννιτσά: Το κόστος της εκδήλωσης ανήλθε στα 800,00 ευρώ. Για την συγκεκριμένη εκδήλωση δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία εφόσον ήταν η πρώτη χρονιά όπου διενεργήθηκε.
❸Κούλουμα - Καθαρά Δευτέρα:
Όπως την περασμένη χρονιά έτσι και φέτος ο Δήμος χορήγησε προμήθειες για τα κούλουμα σε διάφορα σημέια του Δήμου Πέλλας, τα οποία διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τους συλλόγους. Το 2022 οι εκδηλώσεις δεν έλαβαν χώρα λόγω της πανδημίας.
Το 2023 δαπανήθηκαν για τα κούλουμα συνολικά €9.336,61. Το 2024 ο Δήμος πλήρωσε 9.372,83.
Με δεδομένα την σημαντική αύξηση των τιμών των αγαθών λόγω πληθωρισμού, τις αυξημένες ανάγκες για τις φετινές εκδηλώσεις (17 σημεία από 14 συγκριτικά το 2023), αλλά και την σχεδόν εξ ολοκλήρου κάλυψη των αναγκών και της ζήτησης σε προμήθειες, προκύπτει ότι έγινε αποδοτική διαχείριση πόρων και στη συγκεκριμένη δαπάνη.
Ο Δήμος Πέλλας θα συνεχίσει να ασκεί πολιτική σεβόμενος τα χρήματα των πολιτών και θα τηρεί στο ακέραιο τις αρχές της διαφάνειας και της δημοκρατικής συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: