Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Φιλοπρόοδος σύλλογος Έδεσσας ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’ | Ο Βασίλης Πρατσινάκης στην Έδεσσα

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
Φιλοπρόοδος σύλλογος Έδεσσας ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’
Αίθουσα παλαιό παρθεναγωγείο, Βαροσι Έδεσσας
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ το Σάββατο 30 Μαρτίου στο παλαιό παρθεναγωγείο στην Έδεσσα φιλοξενούμενος του Φιλοπρόοδου συλλόγου Έδεσσας ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’
Μέσα από γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε και μεγαλώσαμε μαζί τους, σ ένα πρόγραμμα με έντεχνα, λαικα αλλά Κρητικά τραγούδια πρόγραμμα που συνεχίζει και φέτος αυτό που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια σε μουσικές σκηνές της πόλης της Θεσσαλονίκης (‘’ΜΥΣΤΙΚΟ’’, ‘’ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ’’, ‘’ΒΑΡΔΙΑ’’, ‘’ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ’’) με την αγάπη και το μεράκι στο τραγούδι και στη μουσική.
Μαζι του οι Σάκης Κοντονικολας στο πιανο, Αντώνης Κουμανδράκης στη κιθάρα και Βαγγέλης Τσιογκας στο μπουζουκι
Στο ρεπερτόριο του φροντίζει να περιλάβει μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση. Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους, στο πρόγραμμα συναντά και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν. Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους. Στο πρόγραμμα του δεν λείπουν και κάποια παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.
Από τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νίκο Ξυδάκη Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ζούδιαρη, Θανάση Παπακωνσταντινου, Δήμο Μούτση, Γιάννη Μαρκοπούλου, Θάνο Μικρούτσικο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Κουγιουμτζή, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι ως τους Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, ένα πρόγραμμα – ταξίδι στη Ελληνική μουσική.
Νέοι τραγουδοποιοί του εμπιστεύτηκαν τραγούδια όπως το ‘’Οι τρελοι του κόσμου’’ σε μουσική του Γιάννη Γεωργιλά και στίχους Έλλης Καραμόσχλου, αλλά και η ‘’Κιτρινη Σκόνη’’, και ‘’Γύρω κόσμος’’ σε μουσική Παναγιώτη Δόβρη και στίχους Κωνσταντίνου Χρυσανθάκη
LINK

Και από το δισκο ‘’Αγριος ανεμος’’
https://youtu.be/pg9vFmfAtGw
https://youtu.be/sqHfPXaUXOw
https://youtu.be/CVqSW5Nrh0I
https://youtu.be/2OpDOgKUCuQ
https://youtu.be/uDe2WFvkZIA
https://youtu.be/lM0Hoy4-4CY

Από live εμφανισεις
https://youtu.be/t4_OY2ZaWRI
https://youtu.be/oiCxLbnl_JU
https://youtu.be/mfgmQMI0zJs
https://youtu.be/IrGi5VhnvZk
https://youtu.be/nLvWLR3nJY0
https://youtu.be/gl5rlLCJcX0
https://youtu.be/aytcjdnslH4
https://youtu.be/C0EcH0TmtDQ
https://youtu.be/-4cz4JJnH7I
https://youtu.be/b-A7ubd6Pe4
https://youtu.be/zJepjPAKjQk
https://youtu.be/D0yRktXmUz4
https://youtu.be/qBfNagWki2M


social media ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ
fb page
twitter https://twitter.com/VPratsinakis
youtube channel

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το τελος του κοσμου
Κωνσταντινουπολως 21, Πτολεμαιδα
Έναρξη: 21:30
Κρατήσεις: 6949950530,

Δεν υπάρχουν σχόλια: