Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης | Σύσκεψη για την οργάνωση συλλαλητηρίου (14 Ιουνίου) ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΡΑΣΗΣ
ΈΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ
KΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ FRONTEX ΕΠΝΙΞΑΝ 600 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ 7ΜΜ, ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

Αθώωση των 9 επιζησάντων προσφύγων
Κατάργηση του ρατσιστικού Συμφώνου της ΕΕ, ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά
Εξακόσιες οικογένειες στο Πακιστάν, την Αίγυπτο, την Συρία και την Παλαιστίνη θρηνούν για τον χαμό των αγαπημένων τους που βρίσκονταν στο πλοιάριο Αδριάνα και κατέληξαν στο βυθό της Μεσογείου, στα ανοιχτά της Πύλου, στις 14 Ιούνη 2023.
Οι επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν ότι το σαπιοκάραβο που επέβαιναν βούλιαξε μετά από ανατροπή που προκάλεσε η βίαιη ρυμούλκησή του από σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία. Είμαστε στο πλευρό τους!
Ήταν δολοφονία! Είναι το πιο φριχτό ρατσιστικό έγκλημα στα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν θα αφήσουμε να μείνει ατιμώρητο!
Πρωταθλήτρια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί τώρα να συγκαλύψει τις ευθύνες της, των υπουργείων Μετανάστευσης, Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος και στο έγκλημα της Πύλου. Ενώ στα Τέμπη μπάζωσαν το τόπο του εγκλήματος και στην Πύλο, άρπαξαν τα κινητά από τα θύματα για την κυβέρνηση, στην πρώτη περίπτωση φταίει ο σταθμάρχης και στη δεύτερη, τα ίδια τα θύματα που ανέβηκαν στο σαπιοκάραβο!
Επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες της σε εννέα επιζώντες και τους παραπέμπει σε δίκη, στις 21 Μάη, στην Καλαμάτα, με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου, διακίνησης μεταναστών και εγκληματικής οργάνωσης. Είναι μία σκανδαλώδης δίωξη, συνέχεια της βιομηχανίας δικών-καταδικών, που γέμισαν τις φυλακές με χιλιάδες μετανάστες βαφτίζοντας τους ως διακινητές.
Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων, των επιζώντων και των οικογενειών τους που ζητάνε δικαιοσύνη. Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, η κυβέρνηση, το Λιμενικό και η Frontex.
Ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο και χαρτιά. Οι πολιτικές των κλειστών συνόρων κόστισαν πάνω από 20.000 πνιγμένους πρόσφυγες στη Μεσόγειο από το 2015 μέχρι σήμερα.
Αυτές τις πολιτικές μετέτρεψε η Ε.Ε. στο πιο ρατσιστικό Σύμφωνο μετανάστευσης και Ασύλου, που στρώνει τον δρόμο στην άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ώρα να βάλουμε τέλος στη φρίκη των καταδιώξεων και δολοφονιών στα σύνορα! Οι πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά είναι καλοδεχούμενοι με δικαιώματα.
Σας καλούμε να συντονιστούμε και να δράσουμε ενωμένοι:
Για να μην περάσει η συγκάλυψη τους εγκλήματος της Πύλου, να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι, δικαίωση των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου! Για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο και χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες.
14 Ιούνη, ένα χρόνο από το έγκλημα της Πύλου.
Διεθνής και Πανελλαδική κινητοποίηση.
Διαδηλώσεις και δράσεις έξω από τις ελληνικές πρεσβείες παντού.
Οργάνωση συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη στις 14 Ιουνίου 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου.
ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ
ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ, 7ΜΜ, ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΑΣ, ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΑΣ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΠΥΛΟΣ-ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ 600 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»

Στηρίζουν:
Επιζήσαντες και συγγενείς θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου,
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ», Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών
ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: