Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Δήλωση Ζιάνγκ: «Η Ιντερ κινδυνεύει σοβαρά, το Oaktree φταίει»

Περίεργη η κατάσταση στους Νερατζούρι
Ο Στίβεν Ζιάνγκ εμφανίστηκε μέσω δήλωσης για να ενημερώσει τους οπαδούς της Ιντερ για τις τελευταίες εξελίξεις με το Oaktree.
Εδώ και πολλούς μήνες, εδώ και… τρία χρόνια βασικά, ήξεραν όλοι ότι η 20ή Μαΐου 2024 είναι πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Νερατζούρι. Είναι η μέρα στην οποία ο Ζιάνγκ, δηλαδή η Suning, θα πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο στο αμερικάνικο fund Oaktree. Τα 375 εκατ. ευρώ, όμως, δεν υπάρχουν αφού δεν μπήκαν οι υπογραφές με το Pimco, από το οποίο ο ιδιοκτήτης της Ιντερ θα έπαιρνε νέο δάνειο για να αποπληρώσει το προηγούμενο. Μια κατάσταση που δεν γίνεται να συνεχιστεί αλλά αυτό, όπως φαίνεται, δεν το αντιλαμβάνεται ο Ζιάνγκ. Ο Κινέζος, ο οποίος είναι εξαφανισμένος για περισσότερο από ένα χρόνο, «εμφανίστηκε» μέσω μιας δήλωσης, η οποία απευθύνεται στους οπαδούς.
Ο ιδιοκτήτης, λοιπόν, των Μιλανέζων, αρχικά αποθεώνει τη Suning για τα αγωνιστικά επιτεύγματα από το 2016 κι έπειτα. «Γράψαμε ιστορία με το 2ο αστέρι που υπάρχει πλέον στη φανέλα μας», λέει ο Κινέζος, ο οποίος στη συνέχεια… επιτίθεται στο Oaktree επειδή ο ίδιος δεν κατάφερε να αποπληρώσει το δάνειο που του είχαν δώσει.
«Κατά τη διάρκεια των μηνών που προηγήθηκαν της καταληκτικής ημερομηνίας για την αποπληρωμή του δανείου από το Oaktree, κάναμε κάθε προσπάθεια να βρούμε μια φιλική λύση με τον συνεργάτη μας, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς πολλαπλών ευκαιριών στην Oaktree να λάβει πλήρη και άμεση οικονομική απόδοση. Δυστυχώς, οι προσπάθειές μας μέχρι στιγμής έχουν επιδεινωθεί από νομικές απειλές και την έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας από την Oaktree. Όλα αυτά ήταν πολύ απογοητευτικά αλλά αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί τώρα μια κατάσταση κινδύνου για την Ιντερ και μπορεί να τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η σταθερότητά της», αναφέρεται στη δήλωση.
Και από εκεί και πέρα, δεσμεύεται πως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να λυθεί το θέμα και να μην υπάρξουν επιπτώσεις για το κλαμπ.

Πηγή: italians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: