Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Έλενας Χουσνή «SOLVE DEATH»

Aπό το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Σε ένα σπουδαίο δείγμα μυθοπλασίας που επενδύει στην ερευνητική δημοσιογραφία και στηρίζεται στις συμβάσεις ενός πολιτικού και κοινωνικού θρίλερ, η Έλενα μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα μέλλον που έχει αγγίξει το παρόν, ένα επιστημονικό γεγονός που προκαλεί αμηχανία στην απόπειρα κατανόησης και στάσης απέναντί του. Είναι η έλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης το απόλυτο επίτευγμα στην υπηρεσία του ανθρώπινου γένους ή θα πρέπει να αφοριστεί πρόωρα; Σε μια περιπετειώδη αφήγηση όπου παρουσιάζονται όλες οι οπτικές, τα προμηνύματα μιας επερχόμενης δυστοπίας σε συνδυασμό με τον διαφαινόμενο νεο-Λουδισμό χαλυβδώνουν τη θέληση των εμπλεκόμενων χαρακτήρων, σε μια ανελέητη αναμέτρηση εντός των αχαρτογράφητων υδάτων μιας καλπάζουσας, τεχνολογικά ελεγχόμενης, πραγματικότητας.
Αλέξανδρος Μυροφορίδης, Διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής 
 
Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ως Επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου. Επίσης, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου. Διετέλεσε Συμπαρατάτης του Δημότης και της Επιχείρησης Δήμου Σάμου και εργάστηκε στην Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου.

Το 2012 το μυθιστόρημά της Άλικο σαν το… αίμα έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Νωρίτερα, το 2009, είχε βραβευθεί από την ΠΕΛ με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού έργου και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα και περιοδικά.
Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο Στα άδυτα… των δυτών, από τις εκδόσεις Δίαυλος. Ακολούθησαν: Χρυσή Εκδίκηση – Η πτώση μιας δυναστείας (2016), Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα (2017), Καταραμένες πολιτείες (2018), Κλίμακα F (2019), Παγωμένο νερό (2020), Τι κάνεις ρε; (2021) με τον Άντυ Βρόσγο, Τέταρτος Τοίχος (2023) και η πρώτη της ποιητική συλλογή Πέτρες άσπρες ξέξασπρες, όλα από τις Εκδόσεις Κύφαντα.
Επίσης, έγραψε το σενάριο και ανέλαβε την παραγωγή σε τρεις ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι: «Dark Sea» 2022, «Tiropita» 2023 και «Ιce cord water» 2023 βασισμένο στο βιβλίο της Παγωμένο Νερό.
Είναι μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας) και του Δικτύου Γυναικών Συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών «η φωνή της».
Από τις Εκδόσεις Κύφαντα κυκλοφορούν τα βιβλία της Έλενας Χουσνή:

 • Χρυσή εκδίκηση – το τέλος μια δυναστείας (2016) [Σειρά Ιστός: Αστυνομική λογοτεχνία 02]
 • Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα (2017) [Σειρά Ιστός: Αστυνομική λογοτεχνία 03]
 • Καταραμένες πολιτείες (2018)
 • Κλίμακα F (2019) [Σειρά Ιστός: Αστυνομική λογοτεχνία 06]
 • Παγωμένο Νερό (2020)
 • Tι κάνεις ρε; (2021) με τον Άντυ Βρόσγο, Νουβέλα
 • Τέταρτος Τοίχος (2023), Νουβέλα
 • Πέτρες άσπρες ξέξασπρες (2023) (Σειρά Τερψιχόρη: Ποίηση 14)
 • Μαζί με τον Άντυ Βρόσγο 
 1. Tι κάνεις ρε; (2021) Νουβέλα
 • Συμμετείχε στο συλλογικούς τόμους:
 1. Σκοτεινές υποθέσεις (2018) [Σειρά Ιστός: Αστυνομική λογοτεχνία 04]
 2. Είκοσι τρία εγκλήματα στον Χολαργό (2023) [Σειρά Ιστός: Αστυνομική λογοτεχνία 16]
 3. Είκοσι τέσσερις αστυνομικές ιστορίες στις ράγες (2025) [Σειρά Ιστός: Αστυνομική λογοτεχνία 17]

Δεν υπάρχουν σχόλια: