Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Έρχονται εντάλματα σύλληψης για κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού στην Ελλάδα

Παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και μπουκ εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού που «ξηλώνεται».
Ποινικές διώξεις για την υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Κώστας Σπυρόπουλος.
Όπως ανέφερε η εκπομπή «Δίκη στο Open», χρειάστηκαν 14 μήνες έρευνας χρειάστηκαν 14 μήνες έρευνας από την Οικονομική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι εξελίξεις τρέχουν πλέον γρήγορα και στο πλαίσιο αυτό εκδίδονται εντάλματα σύλληψης και η υπόθεση οδηγείται στον ανακριτή.
Η εισαγγελική δίωξη διακριβώνει τη δράση εγκληματικής οργάνωσης με αδικήματα κακουργηματικής μορφής: Παράνομος στοιχηματισμός, αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αγώνων, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από τυχερά παίγνια και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η δικογραφία αφορά 173 φυσικά πρόσωπα και διαχωρίστηκε λόγω της απόρριψης του αιτήματος Σπυρόπουλου προε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών γισ άρση απορρήτου. Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι που προέκυψαν από την ελληνική έρευνα, καλούνται να καταθέσουν έγγραφες εξηγήσεις ανωμοτί στην Οικονομική Αστυνομία.
Σύμφωνα με την εκπομπή, η δικογραφία αναφέρει μόνο τα αρχικά τους και όχι πλήρη ονοματεπώνυμο.
Κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού: Εμπλέκονται παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και μπουκ
Όσοι ήδη διώκονται ποινικά, προέκυψαν από την έρευνα της Europol, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 σε έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί έρευνες κατ' οίκον και κατασχέσεις ψηφιακών μέσων.
Στα 173 πρόσωπα περιλαμβάνονται αθλητικοί παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και μπουκ του στοιχήματος.
Την ελληνική έρευνα εποπτεύει ο επικεφαλής επί αθλητικών ζητημάτων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Οικονόμου.


Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: