Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Είσαι παπάς, ένοπλος, γιατρός, αστυνομικός, ανάπηρος ή έγκυος;

Ποιος είμαι; Τι κάνω; Από πού έρχομαι; Πού πηγαίνω; Από ποιον δρόμο; Να ζει κανείς ή να μη ζει; Κι αν ζει, αξίζει να ζει; Υπάρχει ζωή πριν απ’ τον θάνατο; Και ποιος την καθορίζει; Ενας Κυριάκος; Ο διπλανός μου; Η μάνα μου; Ο πατέρας μου; Ο άντρας μου; Τα παιδιά μου;... Αιωνόβια ερωτήματα, με χιλιάδες απαντήσεις. Δεν μας φτάναν οι φιλόσοφοι που με αυτά καταπιάνονταν, έχουμε και τους αμπελοφιλοσόφους. Στη σύγχρονη εποχή, τους λέμε: δημοσιογράφους.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοσιογράφος (κανείς όμως!) που να μην τα ξέρει όλα, να μην τα κάνει όλα πααααάρα πολύ καλά, να μην ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον, τι θα έπρεπε να γίνει στο παρελθόν, ποιο είναι το καλύτερο να γίνει στον κόσμο, ποια ήταν η αιτία όλων, τα ξέρει και τα καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά όλα αυτά τα αιτιώδη, ακόμη και τα αναίτια –στην Τατιάνα τατιανιές τώρα;–, μιλάει πάντα πολύ μετρημένα, δεν ξεφεύγει και αν ξεφύγει έχει λόγο και αυτός είναι ότι φταίει κάποιος άλλος, επιτελεί κοινωνικό έργο και κυρίως δεν κρίνει.
Ακόμη κι αν δηλώσει ότι κρίνει, αυτό το κάνει γιατί είναι ανώτερο είδος ανθρώπου, γι’ αυτό έγινε δημοσιογράφος, που κάνει μόνο ερευνητική δημοσιογραφία, ακόμη κι αν ασχολείται με το πού μένει η κάθε στάρλετ του μιντιακού συστήματος και, αν είναι και τυχερός, θα παντρευτεί κάποιο πολιτικό και επειδή είμαστε στην Ελλάδα, δεν θα χάσει τη δουλειά του, αλλά θα συνεχίσει να το παίζει έγκυρος δημοσιογράφος, ακόμα κι αν πάρει συνέντευξη από τον θείο του άντρα της, που τυγχάνει να είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας, λέω εγώ τώρα!
Αφού λοιπόν όλα αυτά τα καλά έχει ο Ελλην δημοσιογράφος, γιατί; Γιατί δηλαδή να μην έχω κι εγώ έκπτωση στον καφέ; Γιατί να μην έχω προτεραιότητα στο σούπερ μάρκετ; «Για Σώματα Ασφαλείας, Ενοπλες Δυνάμεις, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, -20% σε όλους τους καφέδες», λέει συγκεκριμένο κατάστημα «Γρηγόρη» στο Περιστέρι. «Προτεραιότητα έχουν ιερωμένοι, σώματα ασφαλείας, ανάπηροι και έγκυες», λέει επίσης συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι – ναι, με αυτή τη σειρά... Τώρα εγώ να γίνω έξαλλη δημοσιογραφικά ή να γίνω έξαλλη ως δημοσιογράφος;

Μητσοτάκης - 2017: «Πρώτος καφές του χρόνου! Προλάβαμε πριν αυξηθεί ο φόρος!»

Νόρα Ράλλη
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: