Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

ΕΦΑ Πέλλας | Θεματική ξενάγηση με τίτλο «Γνωρίζοντας την Οικία του Διονύσου στην αρχαία Πέλλα» στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας

Η ΕΦΑ Πέλλας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ημέρας των Μουσείων, οργανώνει στις 17 Μαΐου 2024 στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας, ώρα 10:00, θεματική ξενάγηση με τίτλο «Γνωρίζοντας την Οικία του Διονύσου στην αρχαία Πέλλα», όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την Οικία του Διονύσου μια από τις μεγαλύτερες και πολυτελέστερες ελληνιστικές οικίες που βρέθηκαν στον κεντρικό αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Πέλλας, με συνολικό εμβαδό πάνω από 3.000 τ.μ., που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. και διαθέτει δυο περίστυλες αυλές και μοναδικά ψηφιδωτά εξαιρετικής καλλιτεχνικής ποιότητας. 
Η ξενάγηση θα πλαισιωθεί με την ολιγόλεπτη οπτικοακουστική παραγωγή περιήγησης υψηλής ευκρίνειας στην Οικία Διονύσου, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του “wine-up”, του διασυνοριακού προγράμματος “Interreg IPA Cross-Border Cooperation, Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020”. Αυτή βασίζεται στην τρισδιάστατη αναπαράσταση της Οικίας του Διονύσου και παρέχει τη δυνατότητα επισκόπησης του ειδικά σχεδιασμένου οπτικοακουστικού υλικού και των τρισδιάστατων φωτορεαλιστικών απόψεων που θα δημιουργηθούν για την οικία του Διονύσου μέσω σημάνσεων, οι οποίες θα φέρουν ψηφιακούς στόχους (qr codes). Η ψηφιακή περιήγηση των επισκεπτών θα πραγματοποιηθεί μέσω φορητών συσκευών προσφέροντας μία εύληπτη παρουσίαση της αρχιτεκτονικής και της διαμόρφωσης του χώρου.
Aπαιτείται δήλωση συμμετοχής. Επικοινωνία: ΕΦ.Α.Πέλλας, 6952011125, κα Ναούμ Ελπινίκη δρ. αρχαιολόγος, μουσειολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: