Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Η ΔΥΠΑ για τις απευθείας αναθέσεις: Εάν έχετε απορίες ρωτήστε την εταιρεία

Αυτή είναι, εμμέσως πλην σαφώς, η απάντηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στο μπαράζ αποκαλύψεων από την «Εφ.Συν.» για τις προβληματικές απευθείας αναθέσεις.
Ύστερα από σειρά δημοσιευμάτων της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τα σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει από τις τουλάχιστον πέντε απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία – φάντασμα η ΔΥΠΑ εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση με αρκετά στοιχεία, αιχμές, αλλά και ελάχιστη ουσία.
Την ημέρα που επισκέπτεται τα γραφεία της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κι ενώ έχουν καταγραφεί αντιδράσεις, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης επιλέγει να κρυφτεί πίσω από τη «νομιμότητα», ενώ για τις όποιες απορίες παραπέμπει τους… ενδιαφερόμενους στην ίδια την εταιρεία.
Εκείνο, βέβαια, που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΥΠΑ είναι ότι η περιβόητη Syn International, με μόλις έναν χρόνο ζωής, δεν έχει ούτε ιστοσελίδα, ούτε λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα, αλλά ούτε και καταγεγραμμένο αριθμό σταθερού τηλεφώνου.
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, αφού δηλώνει πως επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της υποστηρίζει ότι «στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που έχει υιοθετήσει η ΔΥΠΑ, σχεδιάζει και υλοποιεί πολλές ενημερωτικές δράσεις για τη μέγιστη δυνατή προβολή των προγραμμάτων και πρωτοβουλιών της και συνεργάζεται με πολλές διαφημιστικές εταιρείες, ακολουθώντας αυστηρά όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Προφανώς δεν έχουν αποτελέσει εξαίρεση οι αναθέσεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, καθώς έχουν τηρηθεί όλα όσα προβλέπει ο νόμος».
Σε άλλο σημείο επισημαίνεται «δεν θα ποινικοποιήσουμε την απευθείας ανάθεση που προβλέπει ο νόμος. Όλα τα σχετικά έγγραφα είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)... Η ΔΥΠΑ έκανε και κάνει όλα όσα προβλέπει ο νόμος και άπτονται των αρμοδιοτήτων της».
«Εάν κάποιος έχει ερωτήματα για την εταιρία μπορεί να απευθυνθεί σε αυτήν. Η ΔΥΠΑ έκανε και κάνει όλα όσα προβλέπει ο νόμος και άπτονται των αρμοδιοτήτων της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Αναλυτικά:
«Το πάρτι συνεχίζεται, ο πρωθυπουργός απουσιάζει»
Το θέμα ανέδειξε για ακόμη μια φορά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. μέσω ανακοίνωσης του υπεύθυνου του τομέα Εργασίας, Γιώργου Μουλκιώτη, ο οποίος βάζει στο κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητάει ξεκάθαρες εξηγήσεις.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση – Ερώτηση ανέδειξε το θέμα των απευθείας αναθέσεων από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α), πρώην ΟΑΕΔ, σε εταιρεία «φάντασμα» με ποσό ύψους 33.790,00 €.
Στις 20 Μαΐου με κοινή ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ΤΟΕΕ, ΤΟΕΚ (ΠΑΝΣΥΠΟ), κατήγγειλαν ότι η Διοίκηση της ΔΥΠΑ έχει προβεί και σε άλλες πέντε απευθείας αναθέσεις προς την ίδια εταιρία, όλες με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή την επικοινωνιακή προβολή της Δ.ΥΠ.Α.
Τελικά η Ν.Δ. και το Μέγαρο Μαξίμου μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι όπου τα συμφέροντα που την στηρίζουν και οι ημέτεροι, κερδοσκοπούν σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Οι απευθείας αναθέσεις της ΔΥΠΑ, στην εταιρία φάντασμα, δεν έχουν τελειωμό.
Σε πόσες τέτοιες εταιρείες ζητείται η παραίτηση του Διοικητή της;
Την απάντηση θα δώσει ο Ελληνικός λαός, για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, την αξιοπρέπεια του και την αξιοπρεπή διαβίωση του.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: