Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΕΜΥ: Ένας από τους χειρότερους χιονιάδες των τελευταίων ετών

Από τις χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων ετών η κακοκαιρία "Μήδεια", όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Δελτίο Τύπου με το οποίο αναφέρεται στις πρόσφατες χιονοπτώσεις στην Αττική, που έφερε η κακοκαιρία "Μήδεια" εξέδωσε η ΕΜΥ, στην οποία αναφέρει ότι κατατάσσεται στις εντονότερες των τελευταίων ετών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσία:
1. Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα Δευτέρας 15/02 (ώρα 0500 τοπική) κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής . Σε αυτή τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα του νομού και αργότερα και στα ανατολικά. Τα φαινόμενα κατά της διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας συνεχίστηκαν και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας. Οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 16/02 με πολύ μεγάλες εντάσεις σε όλο τον Νομό. Επηρέασαν το κέντρο της πόλης της Αθήνας για 24ώρες.
2. Η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περί τα 20-25 εκατοστά.
3. Με βάση τα ιστορικά στοιχεία της ΕΜΥ η χιονόπτωση κατατάσσεται σε μια από τις εντονότερες των τελευταίων 40 ετών.
Με βάση στοιχεία των πρόσφατων μεγάλων χιονοπτώσεων, από το 1983 και έπειτα, φαίνεται πως η πρόσφατη κακοκαιρία διήρκεσε στην Αττική 36 και στην Αθήνα 24 ώρες, ενώ το μέσο πάχος του χιονιού ήταν 20-25 εκατοστά.
Στο Δελτίο η ΕΜΥ παραθέτει και τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε για Προειδοποίηση φαινομένων
1. Από την ΕΜΥ εκδόθηκε έκτακτο δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων στις 11/2/2021 το οποίο επικαιροποιήθηκε στις 15/2/2021
2. Συμμετοχή σε συσκέψεις στη ΓΓΠΠ
3. Ενεργοποίηση εκτάκτων μετρήσεων/ ραδιοβολίσεων και προσωπικού
 
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: