Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

«Ψαλίδι» σε φράση της ΠτΔ για τη «Μήδεια»

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η απόφαση να «κοπούν» από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του χθεσινού (19/2) διαλόγου της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ορισμένες δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, στις οποίες αναφερόταν στη «Μήδεια» και σημείωνε ότι το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο, «δεν ήταν τόσο μεγάλης έντασης και διάρκειας».
«Στο θέμα της κακοκαιρίας που αναφερθήκατε, νομίζω ότι αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει κανείς ότι συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και πλέον πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και συμφιλιωμένοι και με αυτά τα φαινόμενα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Σακελλαροπούλου και συνέχιζε:
«Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάρα πολύ καλό να μπορεί να προλαμβάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Θυμάμαι, και από την πορεία μου σαν δικαστή, αυτή τη σύγκρουση και σύγχυση αρμοδιοτήτων με συνέπεια στην κρίσιμη στιγμή κανείς να μην θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίσουν. Βέβαια ευτυχώς δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοιας διάρκειας τουλάχιστον και μπορούμε σιγά σιγά να επανέλθουμε».
Ωστόσο, οι αναφορές της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην ένταση και τη διάρκεια της «Μήδειας», δεν εμφανίζονται στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Μαξίμου και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Στο αμοντάριστο βίντεο της συζήτησης του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν καταγραφεί οι πλήρεις δηλώσεις της κας. Σακελλαροπούλου.
Η λογοκριμένη απομαγνητοφώνηση:


Το σχετικό βίντεο:
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: