Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Εσείς πότε θα πληρώσετε;

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για την επερχόμενη κακοκαιρία. Ενόψει του χιονιά χιλιάδες νοικοκυριά έσπευσαν να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΗ, νερού, φυσικού αερίου (αφού δέχονται απειλές διακοπών) προκειμένου να μην μείνουν αυτές τις κρίσιμες ώρες χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση. Πολλοί εργαζόμενοι επίσης (παρότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σε αναστολή και καλούνται να ζήσουν με 534 ευρώ το μήνα) προμηθεύτηκαν πετρέλαιο (σπάνιο στην Ελλάδα του σήμερα) για να ανάψουν καλοριφέρ και να αντιμετωπίσουν το κρύο.
Πολλοί όμως από τους παραπάνω έμειναν χωρίς ρεύμα και κατ’ επέκταση χωρίς θέρμανση. Γιατί; Υπολόγισαν χωρίς τον «ξενοδόχο». Ποιος είναι ο ξενοδόχος; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι «άριστοι» υπουργοί και ο πρωθυπουργός τους όλο το προηγούμενο διάστημα μετά από κάθε σύσκεψη τους (χάσαμε το μέτρημα για τον αριθμό τους) δήλωναν ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε «ετοιμότητα» για την αντιμετώπιση του κύματος της κακοκαιρίας!
Όμως με το πρώτο χιόνι άφησαν δεκάδες περιοχές της Αττικής και άλλων νομών της χώρας χωρίς ρεύμα!
Χιλιάδες άνθρωποι που όπως προείπαμε πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους βρέθηκαν χωρίς ρεύμα και θέρμανση ενώ μέρη της Ελλάδας έμειναν ακόμα και χωρίς νερό!!!
Ακόμα πιο τραγικό… Ένας 73χρονος άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν από τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε να λειτουργεί το μηχάνημα οξυγόνου το οποίο τον κρατούσε στη ζωή…
Αυτά τα τραγικά συνέβησαν και συμβαίνουν στη χώρα που η κυβέρνηση των «αρίστων» μας διαβεβαίωνε ότι είναι «πανέτοιμη» για να αντιμετωπίσει το χιονιά… Αυτά συμβαίνουν στη χώρα εν μέσω πανδημίας. Αυτά συμβαίνουν στη χώρα που διοικείται με διατάγματα απαγόρευσης από μια κυβέρνηση που εδώ και ένα χρόνο δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού απέναντι στο ιό και στο πρώτο χιόνι ζήτησε σε πολλούς από εμάς να «μείνουμε σπίτι» χωρίς ρεύμα και θέρμανση… Ο ελληνικός λαός πληρώνει και πάλι το τίμημα.
Το ερώτημα μας είναι σαφές: Εσείς πότε θα πληρώσετε;
 
Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: