Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Μαχαιριά στην επιτελική κυβέρνηση από τους αστυνομικούς

Κείμενο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών που, εκτός από τους βουλευτές, θα πρέπει να φτάσει στο ευρύτερο κοινό.
Η «Ανοιχτή Επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία» είναι ένα κείμενο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μαχαιριά για την Επιτελική Κυβέρνηση «αναφορικά με το καθεστώς και τον τρόπο πρόσληψης των νέων Ειδικών Φρουρών για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων».
Με εντυπωσίασε η γραφή αυτού του κειμένου, η σαφήνειά του – θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, εκτός από τη Βουλή, το κείμενο αυτό να φτάσει στο ευρύτερο κοινό, σε εφημερίδες και μέσω διαδικτύου, αλλά αυτό ίσως δεν επιτρέπεται σε Υπαλληλικές Ενώσεις του Δημοσίου.
Οπότε αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη να σας παρουσιάσω μερικά καίρια αποσπάσματά του: «Αρχικά γνωστοποιούμε ότι δεν είμαστε επ’ ουδενί αντίθετοι στη φύλαξη-προστασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων τα οποία αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού, χώρους ακαδημαϊκής μάθησης και πολιτισμού, δεκαετίες όμως τώρα με ξεκάθαρη ευθύνη της Πολιτείας και των Πρυτανικών αρχών έχουν μετατραπεί σε άντρα ανομίας και ορμητήρια βίαιων ενεργειών τα οποία καταδυναστεύουν θλιβερές μειοψηφίες.
Είναι προφανές ότι με τον τρόπο με τον οποίο θα αποφασίσει η Κυβέρνηση να προστατέψει τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, πρέπει να έχουμε λόγο εκ του θεσμικού μας ρόλου, καθώς κατά την άποψή μας πρόκειται για κάτι πρόχειρο στο οποίο ως στιγμής δεν κληθήκαμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, δεν γίνονται σεβαστές οι διαδικασίες του διαλόγου, παρά μόνο ενημερωνόμαστε για το τι μέλλει γενέσθαι από δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, διαδίκτυο και όλη αυτή η διαδικασία δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, την ώρα που εμείς οι αστυνομικοί θα κληθούμε να υπηρετήσουμε ακόμα ένα εγχείρημα χωρίς ειρμό, χωρίς κατά τη γνώμη μας λειτουργικότητα σε βάθος χρόνου, χωρίς “συνάρθρωση” και “μπόλιασμα” με το αυτοδιοίκητο των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Είναι όλη αυτή η διαδικασία μια έμμεση παραδοχή ότι η νομοθέτηση της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου (Ν. 4623/2019 άρθρο 64 παρ. 3) είναι κάτι που απέτυχε στην πράξη και τώρα είναι επιβεβλημένη η εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα καθημερινότητας και μικροασφάλειας των χώρων των Α.Ε.Ι.; [...]
Διερωτώμεθα πώς οι νέοι αυτοί υπάλληλοι σύμφωνα με τα όσα ακούμε και διαβάζουμε θα έχουν ανακριτικά καθήκοντα (!!!) τη στιγμή που οι απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων εκπαιδεύονται τρία χρόνια ώστε να είναι ανακριτικοί υπάλληλοι. [...] Πάγια απαίτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος αποτελεί η πρόσληψη ΜΟΝΟ μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων».
Αυτά τα λίγα ανθολόγησα για ένα ευρύτερο κοινό που δεν πληροφορείται τις «εκτελεστικές πρωτοτυπίες» της προστασίας του πολίτη.

Βασίλης Βασιλικός
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: